MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У Росії ліквідували ‘Сову’ — центр моніторингу порушень релігійної свободиХто може звільнитися з військової служби та як це зробитиЧоловіка, який відмовився від військової служби через релігійні переконання, засудили до одного року позбавлення воліТюрма за невиконання наказу. Обговорюємо посилення відповідальності солдатів із військовим юристомВійна і свобода совісті: чи можна відмовитися від служби у ЗСУ через релігійні переконання? Говоримо із дослідником релігії і права Дмитром Вовком та директором ХПГ Євгеном Захаровим«… Ніч, мороз -22, сніг, а нас поставили на коліна, і всіх дуже сильно побили…»Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 58-59/ Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.01.2021 ‒ 31.01.2021 22 вересня – головне за деньКрим: Свідку Єгови загрожує 7 років колоніїЖертви мін на Донбасі, депортації з Криму, напади на журналістівЄСПЛ: рішення щодо прийнятності у справі України проти Росії щодо Криму ухвалять 14 січня Свобода віросповідання на окупованих Росією територіях під загрозоюХвиля нападів на храми УПЦ МПКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2017 роціЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 142 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 11.09.2017 – 15.09.2017Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2017 рокуЕтичні засади правозахисного руху в Україні 60–80-х рр. ХХ ст.Вірус, що мутує: розуміння антисемітизмуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 69 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 11.04.2016 – 15.04.2016Ключові напрями пенітенціарної реформи як складові національного Плану дій у сфері прав людини

Нам храми не потрібні, нам гуляти ніде

14.06.2006   
Юрій Чумак, ХПГ
Рішення про будівництво храму в центрі парку «Зустріч», що було видано біля року тому, на даний момент припинено 2 сесією Харківської міськради 5 скликання.

Голова Фрунзенської райради м. Харкова Тетяна Топчий вважає, що жителі району праві в тому, що в парку «Зустріч» не місце буддистському храмові. Як повідомила «Служба інформації 9-1-2» радіостанції «Нова хвиля», про це пані Топчий заявила на брифінгу в міськраді. Рішення про будівництво храму в центрі цього парку на 2,2 га, що було видано біля року тому, на даний момент припинено 2 сесією Харківської міськради 5 скликання.

«Жителі району висувають абсолютно справедливі вимоги», - прокоментувала свою позицію в цьому питанні Тетяна Топчий. - «На території Фрунзенського району не багато парків. Крім того, «Зустріч» так розташований, що в ньому можуть відпочивати жителі не тільки Фрунзенського, але й Комінтернівського району. Тому я вважаю, що паркова зона повинна належати територіальній громаді».

Однак члени в’єтнамської общини продовжують наполягати на тому, що в місті дуже багато буддистів, тому храм необхідно побудувати.

Взагалі, схоже на те, що новомодна харківська тенденція - припиняти будівництва, розпочаті колишньою міською «помаранчевою» владою - започаткована новою РЕГІОНальною більшістю міськради під гаслами захисту інтересів одних членів громади, призводе до попрання прав і свобод інших. В даному випадку мова йде про позбавлення права чималої частки мешканців Харкова (а буддистами є не тільки в’єтнамці, але й корінні харків’яни) на можливість безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, що є складовою свободи віросповідання, закріпленої статтею 35 Конституції України.

 Поділитися