MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Слідчі встановили особи ймовірних убивць Володимира ВакуленкаДовічник Володимир Панасенко на свободі, боротьба продовжуєтьсяРосійські військові викрали українського професора Володимира ВоровкуКоли кулі гучніші слів. Пам’яті Володимира Вакуленка‘Путін мріє про залізну завісу’, — радянський політв'язень Олександр Подрабінек звернувся до Володимира ЗеленськогоВідкрите звернення «Правозахисного порядку денного» у справі правозахисника Володимира Яворського‘Про адвоката ніхто й не згадував’: правозахисник Володимир Яворський розповів про переслідування в Білорусі його та Тетяни Гацури-ЯворськоїВолодимира Балуха побили. Він у лікарніПро вбивство жителя Авдіївки Володимира ЄрьомінаПомер Володимир БуковськийПрезентація книги Володимира Бордуна «Харківський ГУЛАГ» (ПРЕС-АНОНС)ХПГ презентує книгу Володимира Бордуна «Харківський ГУЛАГ» (ПРЕС-АНОНС)Звернення Української Гельсінської Спілки з прав людини та Харківської правозахисної групи щодо звільнення Володимира ПанасенкаРФ: Володимир Балух знов у ШІЗОРФ: Новини про умови утримання і стан здоров’я Володимира БалухаРФ: У колонії не прийняли передачу для Володимира Балуха (ОНОВЛЕНО)РФ: Володимир Балух перебуває в колонії в місті Торжку Тверської областіРФ: Володимира Балуха тримають у карцері СІЗОРФ: Володимир Балух перебуває у СІЗО у ТверіВолодимир Балух «знайшовся» у Ярославлі

Лутьєва засудили на 8 років

12.07.2006    джерело: maidan.org.ua
Головний редактор газети "Евпаторийская неделя" засуджений, але на думку багатьох експертів та юристів справа ногсить замовний характер.

Сьогодні Севастопольський Апеляційний суд під головування судді Євгена Солов’ява оголосив рішення у справі головного редактора «Евпаторийской недели» Володимира Лутьєва.

Як сказано у рішенні суду, Володимир Лутьєв засуджений до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд також ухвалив рішення про стягнення з журналіста на користь позивача – Миколи Котляревського – компенсації 100 тисяч гривень.

Після оголошення вироку Лутьєв заявив, що подаватиме апеляційну скаргу до Верховного суду України, бо нинішнє судове рішення вважає замовним.

Сам позивач не був присутній під час виголошення судового рішення, оскільки знаходиться у розшуку, на нього заведено дві карні справи.

На початку листопада 2002 року журналіста було заарештовано за підозрою в організації вбивства депутата ВР Криму Миколи Котляревського.

Судовий справи тягнувся декілька років, у 2003 році після протестів журналістських організацій та уповноваженої з прав людини суд звільнив Лутьєва на підписку про невиїзд, однак у травні 2005 році його знову взяли під варту. Весь цей час Лутьєв перебував за ґратами. Чимало експертів та юристів заявляли про замовний характер справи, спрямований проти журналіста, який викривав у своїй газеті зловживання правоохоронних органів.
 Поділитися