MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФВійна з темрявою. Підсумки тижняРосія створила ‘всепроникну атмосферу страху’ на ТОТ‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Мілітариzовані: Росія посилює діяльність ‘Юнармії’ у КримуНе визнавати ‘фарс Кремля’Обмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму БуткевичуНевидимі бранці КремляРосія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра ХилюкаОбіцяв повернути з полону та розшукати зниклих безвісти оборонцівСім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня 11 депортованих до РФ дітей мають повернутися до України (оновлено)Російсько-українська війна: що таке фільтрація?Гаряча лінія щодо зниклих безвістиКомітет ООН з прав дитини засудив порушення прав українських дітей з боку РФХарків у вогні, викрадені діти, ‘вибори’ на окупованих територіях — підсумки тижняСудилища тривають: у ‘ДНР’ 33 українських воїнів відправили за ґрати на строки до 29 років“Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулихНічого святогоЗвіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12

Моніторинг дотримання прав людини в Одеській області

27.07.2006   
В завдання проекту входить проведення моніторингу дотримання прав людини в Одеській області, інформування громадськості про згадані права і про те, наскільки вони дотримуються, а також надання безкоштовних юридичний консультацій

25 липня в Одеському прес-клубі ринкових реформ «Порто-франко» пройшла прес-конференція Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» з презентації проекту «Моніторинг дотримання прав людини і сприяння їх захисту в Одеській області -2006».
Проект стартував в липні 2006 року і продовжиться до січня 2007. Даний проект не є випадковим, оскільки правозахисна діяльність є одним з основних напрямів діяльності нашої організації. В 2005 році нами вже був успішно виконаний аналогічний проект. В завдання проекту входить проведення моніторингу дотримання прав людини в Одеській області, а також інформування громадськості про згадані права і про те, наскільки вони дотримуються.
В ході проекту також надаватиметься безкоштовна юридична допомога потерпілим від порушень прав людини.
Моніторинг дотримання прав людини здійснюватиметься шляхом аналізу публікацій в ЗМІ, подання інформаційних запитів до органів влади, рейдів в райони області, роботи громадської приймальні (звернення громадян) і на основі матеріалів від партнерських громадських організацій і інших відкритих джерел.
В ході реалізації проекту наша організація сподівається на конструктивну співпрацю з громадськими організаціями, ЗМІ і всіма, кому небайдужий стан дотримання прав людини в Одеській області.
В рамках цього проекту працюватиме громадська приймальня по збору інформації про порушення прав людини і наданню безкоштовних юридичний консультацій, в приймальню можна буде звернутися по телефону 743-70-13 (щодня, окрім вихідних) або на e-mail: [email protected].
Також в рамках проекту в Одеській області планується провести аналіз практики застосування для захисту прав людини Кодексу адміністративного судочинства України.
За підсумками проекту буде складено і оприлюднено аналітичний звіт про стан дотримання прав людини в Одеській області.
Оскільки даний проект нашої організації є складовою частиною більш масштабного проекту «Права людини 2006», то зазначений аналітичний звіт увійде до складу всеукраїнського звіту Харківської правозахисної групи про стан дотримання прав людини в Україні в 2006 році, який буде широко оприлюднений як в Україні, так і закордоном.
Проект виконується при підтримці Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
Прес-служба Одеської обласної організації ВГО КВУ

 Поділитися