MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Нацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Сім місяців під землею та півстоліття на повернення викрадених дітей — підсумки тижня Харків у вогні, викрадені діти, ‘вибори’ на окупованих територіях — підсумки тижняВикористання репродуктивних клітин після смерті: Рада виправила норму законуХарків, Київ, Павлоград: Україна пережила черговий масований обстрілОбмін полоненими, різдвяні ракети, російське громадянство викрадених дітей — підсумки тижняЕвгений Захаров отдаст Премию Гавела на зубные протезы пострадавшим от пыток россиянНа очах у всього світу: росіяни показали викрадених з України дітей журналістамБоротьба з міжнародним викраденням дітей — законодавча ініціативаВійськовий зник безвісти чи загинув: як родині отримати виплати? Поради юристаТонкі матерії у Верховній Раді: депутати у першому читанні заборонили пов’язані з Росією релігійні організації‘Хочется радоваться жизни в родном Херсоне’‘Мені досі сняться страшні сни’, — керуючий справами Бучанської міськради ‘Хочеться радіти життю в рідному Херсоні’Как врачи-волонтеры работают с пострадавшими от российской агрессииРада нацбезпеки доручила перевірити рішення ВЛК про непридатність до військової службиРосійські сміттєзвалища на ТОТ і викрадені корисні копалиниУ Координаційному штабі відбулася нарада щодо фактів порушення Росією вимог МГПЯк діяти у випадку викиду радіації та як Україна готується до можливого теракту РФ Дев’ять тисяч скарг на суддів: коли запрацює Служба дисциплінарних інспекторів при Вищій раді правосуддя?

Прокурором Чернігівської області порушено 12 кримінальних справ щодо депутатів місцевих рад області

21.08.2006   
Алла Лепеха, Чернігівський жіночий правозахисний центр

За 3,5 місяці Прокурором Чернігівської області порушено 12 кримінальних справ щодо депутатів місцевих рад області

Зміни до Закону України „Про статус депутатів місцевих рад” були прийняті 4 квітня цього року. За час, що пройшов з дня прийняття цього закону, прокурором Чернігівської області порушено 12 кримінальних справ щодо злочинів, скоєних депутатами та прирівняними до їх статусу службовими особами.

Правопорушення в усіх випадках господарські. Серед них – розкрадання коштів службовими особами сільської ради, підробка рішень місцевих рад про виділення землі або передачу майна, безпідставне отримання субсидій та безпідставна невиплата заробітної плати працівникам. Кілька кримінальних справ стосуються багаторічного неперерахування до бюджету сум прибуткового податку, утриманих із заробітної плати працівника.

Загалом до суду з 12-ти справ дійшло сім. Рішення судів за ними з’явитися ще не встигли, але це – справа часу.

Так звана „недоторканість” депутатів місцевих рад принесла багато негативних явищ. У тому числі звичку до безкарності.

 Поділитися