MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ющенко відкрив Меморіал пам’яті Героїв Крут

25.08.2006    джерело: www.unian.net
Президент нагадав, що про цю подію ми не знали майже 90 років, і в Україні ще є багато місць, де знаходяться невинно убієнні жертви

Ющенко відкрив Меморіал пам’яті Героїв Крут

Президент України Віктор ЮЩЕНКО відкрив на Чернігівщині Меморіал пам’яті Героїв Крут – студентів, які загинули у січні 1918 року в бою з більшовицькими військами.

Як передає кореспондент УНІАН, В.ЮЩЕНКО назвав відкриття Меморіалу пам’яті Героїв Крут історичною подією.

Президент зробив екскурс в історію, нагадавши, що про цю подію ми не знали майже 90 років, і в Україні ще є багато місць, де знаходяться невинно убієнні жертви. Але події під Крутами привертають увагу смислом, героїкою вчинку студентів, підкреслив глава держави.

«Бій під Крутами – урок, висновок, як перемагати і стверджувати незалежність», - сказав В.ЮЩЕНКО, ще раз нагадавши, що діти боронили вибір батьків і захищали честь країни.

Президент висловив вдячність усім, хто був причетний до спорудження меморіалу, зазначивши, що українські бізнесмени знають про ці події і радо відгукуються на ініціативи патріотичних сил.

В урочистостях з нагоди відкриття Меморіалу пам’яті Героїв Крут взяли участь народні депутати України, керівництво області та міста Чернігова, представники політичних партій і близько 2 тисяч жителів навколишніх сіл.

http://unian.net/news/print.php?id=164591

Нагадаємо, що 29 січня 1918 року під Крутами в Чернігівській області відбувся бій між кількатисячними загонами більшовиків під проводом Муравйова і 300-ма київськими студентами, що виступили на захист Української Народної Республіки. Студенти загинули, а більшовики, дійшовши до столиці, розстріляли тисячі мирних киян. Пізніше загиблі студенти були перепоховані на Аскольдовій могилі у Києві.

http://maidan.org.ua/static/news/2006/1156507233.html

 

 Поділитися