MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Моніторинговий візит до ДУ “Дніпровська установа виконання покарань №4” Опис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуПрава в’язнів на охорону здоров’я та медичну допомогу (матеріали вебінару ХПГ 18.06.2021)‘Чи варто легалізувати?’ та ще 7 питань про ЛСДКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуВИСНОВОК СПЕЦІАЛІСТА (Amicus Curiae) з питань застосування та тлумачення практики Європейського суду з прав людини в кримінальному провадженні № 52017000000000361Аналіз виконання рекомендацій щодо пенітенціарної системи, наданих Україні Європейським комітетом з запобігання катуванням з 1998 рокуВкотре про новітній український конституціоналізм«Екстазі» може бути ефективним у лікуванні алкоголізмуЧи дамо ми ромам шанс?Безпека в Україні жертв переслідувань авторитарними режимами країн колишнього СРСРПЛАН СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ХАРКІВСЬКОЇ ПРАВОЗАХИСНОЇ ГРУПИ (ХПГ) (2016–2019 рр.) Оновлено«Підвали» Донбасу. Жорстока правда про полонТелефонні шахрайстваКлючові напрями пенітенціарної реформи як складові національного Плану дій у сфері прав людиниДержавна пенітенціарна служба України та рекомендації Європейського комітету з запобігання катуванням (аналіз доповіді про візит 2013 року)Реформа органів правопорядку в Україні1. Право на життяІсторія Андрія Діденка: Колишній в’язень, який став правозахисникомДержавна стратегія щодо наркотиків: гуманістичні підходи замість репресивних

Рекламісти забрали “уродів” і покаялися

07.09.2006    джерело: www.unian.net
Асоціація зовнішньої реклами України і Всеукраїнська асоціація зниження шкоди домовилися, що надалі для організації соціальних рекламних кампаній залучатимуться експерти і організації, які працюють з уразливими групами населення.

Рекламна кампанія «Без наркотиків краще» припинена до її завершення, а її організатори вибачилися перед людьми, яких вона могла образити (йдеться про рекламні постери, розміщені в Києві і деяких регіонах України, на яких зображені білі написи на чорному фоні «Мама, чому я виродок?» і «Мама, чому я помер?», з підписом внизу «У наркоманів не буває здорових дітей» - УНІАН).

Про це заявив голова Координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами України Артем БІДЕНКО сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

«Протягом тижня будуть зняті останні постери. Ця реклама була направлена на тих, хто міг спробувати наркотики, а не на наркозалежних людей. І для нас стало несподіванкою, що ми не врахували цієї вразливої групи. У нас була позитивна ідея – примусити людей задуматися над проблемою наркотиків», - сказав А.БІДЕНКО.

У свою чергу виконавчий директор Всеукраїнської асоціації зниження шкоди Ігор КАМІННИК повідомив, що передчасне припинення кампанії стало результатом переговорів. «Соціальна реклама – це процес і кампанія, яка не може обмежуватися двома біг-бордами. Це процес, який вимагає уважного підходу до вразливих груп людей. Організатори кампанії не врахували, що ця реклама може зачепити конкретних людей і сім’ї», - пояснив він.

«Шокові рекламні механізми працюють, але вони мають бути грамотні, професійні і доречні», - вважає директор благодійного фонду «Дроп-ін-центр» Павло КУЦЕВ.

Асоціація зовнішньої реклами України і Всеукраїнська асоціація зниження шкоди також домовилися, що надалі для організації соціальних рекламних кампаній залучатимуться експерти і організації, які працюють з уразливими групами населення.

Довідка УНІАН. Асоціація зовнішньої реклами України в рамках кампанії «Без наркотиків краще» розмістила в Києві в серпні 2006 року рекламні постери на 500 щитах, на яких зображалися білі написи на чорному фоні «Мама, чому я виродок?» і «Мама, чому я помер?», з підписом внизу – «У наркоманів не буває здорових дітей». Фахівці різних профілів визнали цю рекламу негуманною і шкідливою, як для суспільства в цілому, так і для громадян, які мали досвід вживання наркотичних речовин або мають наркотичну залежність. Як стверджують фахівці, така реклама є психотравмуючою і в результаті може мати депресивний вплив на психіку людей, незалежно від того, мають вони досвід вживання наркотиків чи ні.

 Поділитися