MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Зареєстровано новий законопроект про відновлення права релігійних організацій на постійне землекористування

30.10.2006    джерело: www.risu.org.ua
Законопроектом передбачається відновити право релігійних організацій на постійне користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності, яке ними було втрачено у 2001 році у зв’язку з набуттям чинності нової редакції Земельного кодексу України
30 жовтня 2006 року у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо права релігійних організацій на постійне користування земельною ділянкою), реєстр. № 2426. Авторами законопроекту є народні депутати України від фракцій БЮТ – Р.Лук’янчук, О.Турчинов та Партії регіонів – Сухий Я.М.
Законопроектом передбачається відновити право релігійних організацій на постійне користування земельними ділянками із земель державної та комунальної власності, яке ними було втрачено у 2001 році у зв’язку з набуттям чинності нової редакції Земельного кодексу України. Прийняття зазначених законодавчих змін дозволить релігійним організаціям на практиці скористатись пільгою щодо сплати податку на землю, передбаченою п. 5 частини першої статті 12 Закону України “Про плату за землю”, та більш ефективно здійснювати свою діяльність по задоволенню духовних і соціальних потреб віруючих.
Нагадаємо, що 17 жовтня ц.р. Верховна Рада України відхилила два аналогічних за змістом законопроекти (№ 1101, автор – В.Стретович; № 2260, автор – О.Турчинов). Це викликало значний негативний резонанс у релігійному середовищі та стало предметом обговорення на зустрічах Голови Верховної Ради України О.Мороза (20 жовтня ц.р.) та керівництва парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко (24 жовтня ц.р.) з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.
Матеріали законопроекту:
http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=28468

 Поділитися