MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Фестиваль документального кіно Український контекст продовжиться понад програму

16.11.2006    джерело: www.telekritika.kiev.ua
У Харкові фестиваль «Український контекст», що розпочався у Києві, мав би завершитися. Проте на прохання інших регіонів України (наприклад, Львова та Донецька) він триватиме до наступного року.
Закриття сезону фестивалю Днів документального кіно про права людини «Український контекст», яке організатори планували провести в Харкові, не відбудеться. Є замовлення з різних регіонів України про продовження фестивалю.
У Харкові фестиваль «Український контекст», що розпочався у Києві, мав би завершитися. Проте на прохання інших регіонів України (наприклад, Львова та Донецька) він триватиме до наступного року.
Як повідомляється, на фестивалі представлено 72 документальні фільми з 22 країн світу. Сюжети "підказує життя"..Фестиваль не лобіює нічиї інтереси. Замовні фільми також не можуть стати його учасниками. Журі фестивалю — правозахисне. Критерій оцінювання — наскільки вдало розкрита тема прав людини.
Назву фестивалю «Український контекст» його директор Геннадій Кофман пояснює тим, що до програми фестивалю підбирають ті фільми, які «дивляться крізь призму проблем в Україні»: «Головна риса фільмів — вони мають художні переваги».
Євген Захаров, голова Української Гельсінської спілки, що є співзасновником фестивалю, впевнений, що найкраще про права людини говорять не сухі факти статистики та звітів, а саме мистецькі акції — конкурс плакатів, музики і, звичайно, кіно.
Кіно документальне має для цього багато можливостей, каже Захаров: «І зростання популярності
 Поділитися