MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

16 українців півроку були рабами в РосіїУкраїна - європейський лідер із торгівлі людьмиШлях до рабстваОцінка торгівлі людьми в УкраїніСто тисяч українців продали в рабство (розширено)Мешканці Рівного відправили в рабство 40 жінокООН стурбована масштабами дитячої проституції в УкраїніУбиті, поранені, катовані — Кабмін створить Реєстр постраждалих від російської агресії осіб‘Останні секунди життя сортували гуманітарну допомогу’. Підсумки тижняПорно: бути чи не бутиПерешкоди для реєстрації та підтвердження громадянства створюють загрозу нової хвилі безгромадянства в Україні: попередній правовий аналіз10 листопада – головне за деньУ Києві затримали очільника донецької «Ізоляції»За 30 років 260 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьмиМандрівка Європою для вразливих груп населення – в Одесі викрили канал торгівлі людьми Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуКоли скінчиться кошмар – жертви торгівлі людьми чекають на звільненняПрацюй безпечно! У Харкові відкрилася виставка, присвячена попередженню трудового рабстваЗатримано трьох вербувальників. Знову

В Туреччині звільнено повій-українок

03.02.2007    джерело: www.bbc.co.uk

Міністерство внутрішніх справ України, каже, що завдяки його запитам на адресу турецької поліції вдалося звільнити понад 20 українок, деякі з яких, як вважають, стали жертвами перемитників людьми.

Днями в провінції Анталія місцева поліція затримала 24 молодих українки, віком 20-25 років. Всі вони займалися проституцією. Загалом, згідно офіційної статистики, в Туреччині перебуває щонайменше 5 тисяч молодих українських жінок, втягнутих у легальну та нелегальну секс-індустрію.

Зараз жінок допитують. Начальник відповідного департаменту МВС Михайло Андрієнко каже, що левову частку цих українок знайшли завдяки запитам міністерства, в яких вказувалися адреси та імена розшукуваних.

"Я впевнений, що серед них є жертви торгівлі людьми, тому що, згідно з нашою інформацією, вони дійсно були відправлені, і сутинери отримали за них кошти," - каже Андрієнко.

"Якщо комусь із них потрібна медична чи психологічна допомога, її надасть Міжнародна організація міграції, і вони будуть повернені в Україні. Якщо ж ці жінки не є жертвами торгівлі людьми, їх просто депортують в Україну."

Михайло Андрієнко каже, що приблизно половина жінок іде на такий крок добровільно, решта стають жертвами шахрайства та примусу. Ця країна приваблює емігрантів спрощеним візовим режимом та дешевизною оформлення документів. До того ж, проституція там легалізована.

Окрім Туреччини, випадки торгівлі українцями, серед яких не лише секс-рабство, фіксують в Російській Федерації, Чехії, Польщі, Об’єднаних Арабських Еміратах, інколи Великобританії та інших країнах.

 Поділитися