MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФОмбудсман звернувся до правоохоронців через відео зі звинуваченням російськомовних захисниківУ 18 установах виконання покарань засуджені протягом півтора року жодного разу не зверталися до Омбудсмана Військовий заявив про незаконне тримання в психлікарні, — ОмбудсманУкраїна вийшла з Європейського інституту ОмбудсманаУ Херсоні російські військові створили окрему камеру для дітей, — ОмбудсманУ херсонських катівнях тримали підлітків — Омбудсман Омбудсман має захищати права свавільно засуджених Людмила Денісова про свою відставку, 4 роки роботи омбудсманом, переміщення українців у РФ, усиновлення українських дітей. Інтерв’ю ХПГЛист щодо спроби зняття омбудсмана з посади – всім, кого це стосуєтьсяОкупанти забирають у місцевих мешканців телефони на «перевірку» – ОмбудсманОмбудсман: У Волновасі окупанти примусили дітей іти до школи – незважаючи на небезпекуБіля Харкова російські військовослужбовці розстріляли цивільні автівки – ОмбудсманНа окупованих територіях мобілізують неповнолітніх – ОмбудсманОфіс Омбудсмана: У Харківському СІЗО загинув ув’язнений підлітокОмбудсман: У колонії на тимчасово окупованій території ув’язнені сидять без світлаЗаручник бойовиків Антон Григоров у критичному стані – ОмбудсманОмбудсман заявляє про критичний стан здоров’я Григорія СінченкаПолонена Олена Пєх потребує операції – ОмбудсманУ Вінницькій установі виконання покарань №1 хворіють на COVID 13 довічників – Омбудсман

Справдилися найгірші припущення

09.02.2007   
Георгій Кобзар
Після обрання Ніни Карпачової на посаду Омбудсмана, в Україні захищатимуться не права кожної людини, а права однієї з політичних сил. Так вважає народний депутат В’ячеслав Кириленко.

Народний депутат України, лідер фракції «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко в інтерв’ю журналістам наголосив, що справдилися найгірші припущення, а саме, що нині захищатимуться не права кожної людини, а права однієї з політичних сил. І цих побоювань ніхто не розвіяв, – підкреслив Кириленко. На його думку, було б набагато ефективніше обрати уповноваженим з прав людини політично незаангажованого, відомого правозахисника Євгена Захарова. «Однак правляча коаліція вирішила інакше і нестиме за це свою політичну відповідальність», – підкреслив В’ячеслав Кириленко.

Нагадаємо, що за кандидатуру депутата Верховної Ради України від Партії регіонів Ніни Карпачової на посаду Омбудсмана 8 лютого 2007 р. проголосували 255 депутати. А за правозахисника Євгена Захарова проголосували 153 депутати. 2 депутати не підтримали жодного з кандидатів. 4 бюлетеня було визнано недійсними. В голосуванні взяли участь 414 народних депутатів.

 Поділитися