MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Чи корупціонер сєверодонецький мер?

13.03.2007   
Олексій Свєтіков
Луганське відділення КВУ звернулося до начальника УМВС Луганської області із проханням надати правову оцінку діям сєверодонецького міського голови.

Юристи Луганського відділення КВУ звернулися до начальника УМВС Луганської області із проханням надати правову оцінку діям сєверодонецького міського голови, що доручив представляти свої інтереси в суді працівнику виконкому. Зрозуміло, що в робочий час і з оплатою за рахунок міського бюджету.

Мова йде про участь виконкомівського юриста в судовій справі за позовом про захист честі й гідності, що подав до Володимира Грицишина  депутат сєверодонецької міської ради Сергій Гуленко у зв’язку з тим, що мер обізвав його «міським дурачком».

У ЛОВ КВУ вважають необґрунтованим думку юристів виконкому про те, що мер образив депутата в порядку виконання службових повноважень. А тому доручення градоначальника юристові ради надавати йому юридичні послуги за кошти платників податків вважають корупційною дією.  На думку КВУ, у Гуленко в цьому випадку більше прав на одержання такої допомоги, ніж у мера. Оскільки це депутат постраждав під час виконання своїх депутатських обов’язків на сесії.

Нагадаємо, що 3 вересня 2005 року, у той час як Сергій Гуленко ставив запитання одному з доповідачів, Володимир Грицишин сказав присутнім на сесії нардепам від СПУ: «Не звертайте увагу. Це наш міський дурачок. Комуніст». Місцева телекомпанія вела репортаж із сесійної зали, тож ці слова були озвучені на все місто. Рубіжанський міський суд відмовив Сергію Гуленко в позові про захист честі й гідності, але апеляційний суд Луганської області це рішення скасував і направив справу на повторний розгляд. Інтереси Володимира Грицишина представляє в суді головний фахівець юрвідділу сєверодонецької міської ради (колишній суддя) Тетяна Ковальова.

 Поділитися