MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Євген Захаров: Є підстави припускати, що правоохоронні органи виконують політичне замовлення щодо Луценка

20.03.2007    джерело: www.zik.com.ua
Те, що представники Генпрокуратури не показали Юрію Луценку ордер на обшук квартири, є порушенням закону: «За моєю інформацією, Луценку обіцяли показати ордер на обшук лише у приміщенні Генпрокуратури».

«У всій цій справі Луценка є багато незрозумілих речей. Виглядає на те, що органи МВС використовуються у політичних цілях», – повідомив ЗІКу сьогодні, 20 березня, відомий в Україні правозахисник (недавній конкурент Ніни Карпачової на посаду Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді) Євген Захаров.
За його словами, те, що представники Генпрокуратури не показали Юрію Луценку ордер на обшук квартири, є порушенням закону: «За моєю інформацією, Луценку обіцяли показати ордер на обшук лише у приміщенні Генпрокуратури».
Також не зрозумілим є, на думку Захарова, те, в якій якості Луценка викликають на допит в Генпрокуратуру: «Йому зразу повинні були пояснити це. Дуже дивно, чому цього не зробили».
«Взагалі, вважаю, що наявність чи відсутність у Луценка ізраїльського громадянства не може бути предметом кримінальної справи. Те саме стосується іменної зброї, яку нібито видавав Луценко. Спочатку треба було провести службове розслідування в МВС, а вже потім порушувати кримінальну справу. Все це дає підстави припускати, що правоохоронні органи виконують політичне замовлення», – зазначив Євген Захаров.

 Поділитися