MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Передові технології захисту прав людини від Омбудсмена

05.06.2007    джерело: www.maidan.org.ua
Захист прав людини з допомогою автовідповідача – це чергове ноу-хау від Карпачової. Хоча важко уявити яку допомогу чи консультацію може отримати людина в екстремальному випадку від такої «гарячої лінії».
26 травня в ЗМІ з‘явилася інформація про те, що з метою посилення парламентського контролю за дотриманням конституційних прав громадян, у відповідності до ст.101 Конституції і закону України «про демократичний громадський контроль над Військовою організацією і правоохоронними органами держави» в Секретаріаті Омбудсмена цілодобово працює гаряча лінія. В заяві прес-служби Омбудсмена, зокрема, говорилося: «"Граждане Украины, в том числе и военнослужащие, в случае нарушения их конституционных прав или возникновения угрозы такого нарушения, могут обращаться к уполномоченному по правам человека на горячую линию, которая работает круглосуточно, по телефонам 253-75-89 или 253-80-04".
27 травня в Києві, на стадіоні «Олімпійський» сталося безпрецедентне побиття «Беркутом» сотень безневинних людей за те, що кілька футбольних фанів запалили пару факелів. Міліцією було затримано 22 особи за звинувачення у непокорі і опорі міліції.
Усі послідуючі дні ми ( і не тільки ми) намагалися додзвонитися на гарячу лінію в Секретаріаті Омбудсмена. Марно. Вдень там постійно зайнято, а ввечері на цілодобовій "гарячій лінії" спрацьовує автовідповідач, який пропонує залишити своє повідомлення після гудка.
Захист прав людини з допомогою автовідповідача – це чергове ноу-хау від Карпачової. Хоча важко уявити яку допомогу чи консультацію може отримати людина в екстремальному випадку від такої «гарячої лінії».
Якщо ж порівняти новини розміщені на сайті Омбудсмена до подій 27 травня і після них, то складається враження, що наріжним каменем правозахисту в Україні є проблема перепоховання з Естонії в Україну останків двох українських вояків, що загинули під час другої світової війни.

 Поділитися