MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Експерти застерігають щодо зловживань коштами, призначеними для боротьби зі СНІДом

13.06.2007    джерело: www2.dw-world.de
За даними „Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД”, цього року державна допомога хворим на СНІД збільшена втричі і досягла ста мільйонів гривень. Однак, за словами голови координаційної ради, тендерні процедури залишилися непрозорими, через що закуповуються ліки, якість яких не підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров‘я.

Українські громадські організації з допомоги хворим на СНІД застерігають щодо зловживань коштами, закладених в держбюджеті на допомогу ВІЛ-інфікованим. Про це в інтерв’ю кореспонденту «Німецької хвилі» заявив голова координаційної ради „Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД”, Володимир Жовтяк. Повідомляє Олександр Савицький:

За даними „Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД”, цього року державна допомога хворим на СНІД збільшена втричі і досягла ста мільйонів гривень. Однак, за словами Жовтяка, тендерні процедури залишилися непрозорими, через що закуповуються ліки, якість яких не підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров‘я. Водночас Жовтяк стверджує, що в Україні вже припинені корупційні схеми закупівлі ліків за цінами, які в тридцять разів перевищують світові, вирішується проблема заснування клініки для двох тисяч українських дітей, хворих на СНІД. Світовий банк висловив стурбованість тим, що з наданої Україні на пільгових умовах позики на боротьбу зі СНІДом за останні чотири роки використано лише шосту частину. Вирішення цих проблем, на думку Володимира Жовтяка, залежить від налагодження координації всіх міністерств та відомств, а також прозорої взаємодії всередині всіх структур, які залучають до боротьби зі СНІДом.

 Поділитися