MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У центрі Сімферополя запалили сотні свічок у пам’ять про депортацію кримських татарПам’ять жертв масової депортації мешканців Криму вшановуватимуть у СімферополіПам’ятник жертвам депортації кримських татар відкрили у КримуРосіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніНевидимі бранці КремляДень українського політв’язня: 52 роки тому КДБ розпочав операцію ‘Блок’Лежати на ліжку можна не більше двох годин на деньОкуповані: що наразі відбувається в Криму Атаки на Київ і Харків, евакуація з Сумщини, повернення тіл загиблих полонених — підсумки тижняВерховний Суд у Москві залишив за ґратами колишнього вчителя музики з КримуЗабрали окуляри та Коран і заборонили спілкуватися кримськотатарською мовою Великодні обмін та обстріл — підсумки тижняРік війни, резолюція Генасамблеї ООН, День спротиву окупації Криму — підсумки тижня‘Це було за Сталіна, це відбувається за Путіна’ — розмова з Євгеном Захаровим про геноцид українського народуРосія продовжує знищувати Ханський палац в окупованому БахчисараїЧас взяти відповідальність: Нобелівська лекція Олександри МатвійчукПозасудові затримання й насильницькі зникнення на Херсонщині, — дослідження Conflict ObservatoryЦерковне підпілля, рух ‘Атеш’, неприязнь до вобли — дайджест російських протестівЗникнення безвісти, насильницькі зникнення та незаконне позбавлення волі під час війни в Україні (за даними по Херсонській, Запорізькій, Харківській та Луганській областях)Зникнення безвісти та насильницькі зникнення в Херсонській області (24 лютого – 24 червня 2022 року)

До Криму приїдуть ще 100 тисяч татар - експерти

26.06.2007    джерело: www.gpu.ua

До 100 тисяч кримських татар можуть повернутися до Криму з Середньої Азії в найближчій перспективі. Про це на брифінгу в Києві сьогодні заявив в.о. голови Держкомітету у справах національностей і релігій Георгій Попов.
«За оцінками експертів, близько 100 тисяч можуть ще повернутися», - сказав Попов.
В той же час, він повідомив, що зараз щорічно до Криму повертаються від 1 до 1,5 тисяч кримських татар. За його словами, число татар, що повертаються, залежатиме від умов їх мешкання в середньоазіатському регіоні.
«Якщо там будуть негативні події, тоді потік мігрантів відразу посилиться», - сказав Попов. При цьому він додав, що «ті, хто дуже хотів, вже повернулися до Криму».
На питання журналістів про те, чому кримськотатарський меджліс  до цих пір не зареєстрований відповідно до законодавства, Попов відповів, що це питання до Міністерства юстиції.
Зараз на півострові проживають більше 270 тисяч кримських татар, передає "Новий регіон".

 Поділитися