MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Громадські організації пропонують зміни до КонституціїЄвген Захаров: Інтерв’ю Телекритиці про Громадянську асамблею УкраїниДекларація етичних засад Харківської правозахисної групиУникнути призову за $300: Служба в армії під час Громадянської війни у СШАПолоненого правозахисника Максима Буткевича тримають у колонії в так званій ‘ЛНР’Рідні не знають, де росіяни тримають полоненого правозахисника Максима БуткевичаУкраїнська журналістка зникла безвісти на окупованій територіїПобачити маму і здатися назад на довічнеІ ти, Бруте? Хто був першим терористом і чому це явище таке суперечливеЗруйновані Циркуни з повітряПаспортизація по-російськи: під загрозою втрати майна і депортаціїПарламентська асамблея НАТО визнала злочини РФ проти України геноцидом і засудила рашизмДовічне за нелюбов до Путіна. Дайджест російських протестівЯк підходили до евакуації дітей інші країни?Ордер для Путіна: що кажуть експерти та чи врятує Президента РФ міжнародний імунітет?Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо компенсації Україні збитків від російської агресіїКонституція, конституційна доктрина, конституційний процес і війна6 червня – головне за деньПозиція учасників платформи CivilMPlus щодо допомоги ЄС УкраїніЗвернення до ООН та міжнародних структур щодо викрадень і страт українців окупантами

Під нову редакцію Конституції вимагають створити новий орган

25.07.2007    джерело: www.pravda.com.ua

Громадські організації вимагають, щоб нову редакцію Конституції розробляли не секретаріат президента чи Верховна Рада, а новостворений орган – Конституційна асамблея.

Про це ідеться у резолюції Громадської асамблеї України.

"Нова Конституція має реалізувати запит громадян на становлення й розвиток української держави. Тому Конституція має бути розроблена не секретаріатом президента і ухвалена не Верховною Радою чи маніпулятивним референдумом, а виключно Конституційною асамблеєю", - сказано в резолюції.

На думку учасників, Конституційна асамблея має стати "установчим органом, який фактично засновує нову республіку, державу громадян".

У разі несприйняття їхньої ідеї учасники Громадської асамблеї заявили, що ініціюватимуть референдум прямої дії щодо змін до Конституції для запровадження інституту Конституційної асамблеї.

Учасники Громадської асамблеї також впевнені, що політична криза в Україні не завершиться проведенням виборів 30 вересня.

За твердженням оргкомітету, Громадянська асамблея України репрезентує близько 350 громадських об’єднань.

 Поділитися