MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Майбутнє Гранітно-степового побужжя в руках суддів Одеського апеляційного суду

20.08.2007    джерело: www.epl.org.ua
Суд першої інстанції підтвердив, що рішення про виключення зі складу РЛП «Гранітно-Степове Побужжя» земельних ділянок площею 27,72 га порушує право жителів на участь в розробці та здійсненні заходів щодо охорони навколишнього природного середовища

13 серпня 2007 р. відбулося засідання Одеського адміністративного апеляційного суду за участю НАЕК «Енергоатом»,  Миколаївської обласної ради з одного боку, та жителів Миколаївщини, яких представляла ЕПЛ з іншого боку.  Предметом апеляційного розгляду стало рішення Центрального районного суду м. Миколаєва, яким було  визнано незаконним рішення Миколаївської обласної ради № 10 від 6 липня 2006 р. про виключення зі складу РЛП «Гранітно-Степове Побужжя» земельних ділянок площею 27,72 га для з метою їх використання НАЕК «Енергоатомом» для потреб енергетики.

Громадяни звернулися до місцевого суду Миколаєва для захисту своїх прав та інтересів, які порушені у зв’язку з прийняттям рішення Облрадою про знищення особливо цінних природних комплексів каньйону р. Південний Буг, які є середовищем зростання видів рослин, що занесені до Червоної книги України та охороняються міжнародними угодами (Бернською конвенцією). Суд першої інстанції підтвердив, що спірне рішення порушує  право жителів  на участь в розробці та здійсненні заходів щодо охорони навколишнього природного середовища, раціонального і комплексного використання природних ресурсів /в цьому випадку – через своїх представників – депутатів Миколаївської обласної Ради/, а також  на здійснення  загального  використання природних ресурсів. 
Миколаївська обласна рада та НАЕК «Енергоатом» не погодилися з рішенням суду про скасування такого важливого для реалізації проекту добудови та запуску Ташлицької ГАЕС рішення обласної ради та подали апеляційні скарги.

Чергове засідання апеляційного суду призначено на  27 серпня, де і буде, ймовірно, винесено остаточне рішення, яке вступить в силу з моменту його проголошення.

 Поділитися