MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ментальні основи вибору

27.09.2007    джерело: www.unian.net

Третина українців примирилась з існуванням фальсифікацій на виборах, заявив директор Київського Інституту проблем управління ім.Горшеніна Кость Бондаренко, презентуючи на прес-конференції в УНІАН дані проведеного інститутом всеукраїнського соціологічного дослідження у рамках річної програми досліджень “Ментальні основи вибору”.

К.Бондаренко повідомив, що 24,6% опитаних громадян ставляться до фальсифікацій в цілому негативно, але розуміють, що це стало нормою політичного життя в Україні. 5,8% сприймають фальсифікації позитивно, якщо вони служать інтересам держави і народу.

Водночас 65,4% опитаних вкрай негативно ставляться до існування фальсифікацій.

Як нагадав К.Бондаренко, попереднє дослідження його інституту свідчить про те, що дві третини населення України впевнені, що фальсифікації будуть і на цих виборах.

Він також повідомив, що переважній більшості опитаних українців не доводилось голосувати на виборах за винагороду чи під тиском. Зізнались, що голосували за винагороду, 8,6% респондентів (переважно представники Західної України), а під тиском чи погрозою - 8,1% (переважно представники Східної України).

Дослідження проводилось з 3 по 12 вересня у 129 населених пунктах України. Було опитано 2006 респондентів, які репрезентують доросле населення України віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,2%.

 Поділитися