MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Українські підприємці порушують закон про гендерну рівністьОлеся Донія противники Маршу рівності облили зеленкоюКернес вже не проти Маршу рівностіНа учасників «Київ Прайд» напали молодики в балаклавах«Київ Прайд 2019»: чи варто очікувати нових зіткнень?Експерт ООН з прав ЛГБТ відвідав УкраїнуСоціально-правові відносини батьків та дітей. Міжнародний досвідПовідомлення групи громадського спостереження «ОЗОН» за фактами проведення Маршу рівності у Києві 6 червняПроект «Без Кордонів» заявляє про свою підтримку Маршу Рівності, запланованого на 25 травня у Києві«Не можна ставити знак рівності між захистом Вітчизни та примусовою службою в армії»Стан державної політики у сфері протидії торгівлі людьми та гендерної рівності. Харківська область (прес-реліз)Права жінок-правоохоронців та політика гендерної рівності: досвід інших країн у вітчизняному контекстіВ Україні розпочалася акція «16 днів проти гендерної нерівності»Права людини в Україні - 2006. XII. Деякі аспекти права на захист від дискримінації та нерівностіПрава людини в Україні - 2004. XIII. ПРОБЛЕМИ ДИСКРИМІНАЦІЇ ТА НЕРІВНОСТІ В УКРАЇНІДослідження рівності доступу до ЗМІ: Луганська область„Проблеми дискримінації та нерівності в Україні. Огляд“.

Становище жінок в Україні погіршилося

09.11.2007    джерело: www.human-rights.unian.net
У 2007 році Україна опустилася в Глобальному рейтингу гендерної рівності в суспільно-економічному та політичному житті на 57-ме з 48-го місця, яке вона займала у 2006 році.
Про це йдеться у обнародуваній 8 листопада доповіді Всесвітнього економічного форуму.
Лідерство в рейтингу, як і минулого року, зберігають Швеція, Норвегія та Фінляндія.
Серед країн СНД найвищу позицію займає Молдова – 21-ше місце. Далі йдуть Білорусь – 23-тє місце, Казахстан – 32-ге місце, Узбекистан – 41-ше місце, Росія – 45-те місце.
Глобальний рейтинг гендерної рівності складається на основі оцінки чотирьох основних критеріїв: економічної участі та можливостей (рівень зарплати, рівень зайнятості та можливості доступу до висококваліфікованої праці); рівень освіти (рівень доступу до основної та вищої освіти); політичні повноваження (представництво у владних структурах) та здоров’я і тривалість життя (оцінка тривалості життя та чисельне співвідношення населення за статтю).
Згідно з доповіддю, Україна посідає 26-те місце за критерієм економічної участі та можливостей, 73-тє місце - за рівнем доступу до освіти, 74-те місце - за критерієм здоров’я і лише 109-те місце - за представництвом у владі.
Загалом в рейтингу оцінювався рівень гендерної рівності в 128-ми країнах світу.

 Поділитися