MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Європа закликає Україну створити держустанову, яка захищатиме права дітейПравозахисники за створення посади уповноваженого з прав дитиниЗаява Міжнародної Асоціації Меморіал у зв’язку з подіями в Нагірному КарабахуЗаконодавча ініціатива: за кордон без супроводу дорослих — лише з 18 роківОрдер для Путіна: що кажуть експерти та чи врятує Президента РФ міжнародний імунітет?Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ “Софіївська виправна колонія (№45)” та Софіївської багатопрофільної лікарні №45 філії ДУ “Центр охорони здоров’я ДКВСУ” в Дніпропетровській та Донецькій областяхХронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 15 вересня 2022 рокуЛюдмила Денісова про свою відставку, 4 роки роботи омбудсманом, переміщення українців у РФ, усиновлення українських дітей. Інтерв’ю ХПГ16 червня – головне за деньОпис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуПрава в’язнів на охорону здоров’я та медичну допомогу (матеріали вебінару ХПГ 18.06.2021)Україна потребує нових законів щодо сурогатного материнства – Людмила Денісова (ВІДЕО)1 вбитий та 15 поранених цивільних на Донбасі у березні, – Моніторингова Місія ООНШлях в один кінецьЄвген Захаров: Катування – це практика «руского міра», що тягне нас назадПро цензуру (з приводу перевірки на відповідність Конституції України окремих положень законів України «Про кінематографію» та «Про телебачення і радіомовлення»)Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту ХПГ у другій половині 2018 рокуКрим останнім часом (20.06.–05.07.2018)Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2017 роціКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2017 року

Хто виступає проти впровадження інституту Уповноваженого ВРУ з прав дитини?

10.12.2008    джерело: www.helsinki.org.ua
– члени Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму...

Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту відхилити законопроект "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав дитини".

Законопроектом (реєстр. №2580), внесеним народним депутатом О.Фельдманом, пропонується запровадити інститут Уповноваженого Верховної Ради України з прав дитини, визначити його статус, порядок та організаційно-правові умови діяльності. Члени Комітету підтримують посилення контролю щодо дотримання прав дітей. Однак, на думку народних депутатів, Конституція України не передбачає можливості запровадження іншого, крім Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, інституту парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, зокрема прав дитини.

Зверталася увага на те, що питання "організації парламентського контролю за додержанням прав людини у цій частині належить до сфери внутрішньої компетенції Уповноваженого та може вирішуватися через інститут його представників". Тому члени Комітету вважають, що законопроект може вноситися лише як проект закону про внесення змін до Конституції України.

 Поділитися