MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Верховна Рада заборонила виселяти редакції, видавництва, книгарні та заклади культури

16.01.2009    джерело: www.telekritika.ua

16 січня Верховна Рада ухвалила постанову «Про запровадження мораторію на виселення редакцій ЗМІ, закладів культури, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження». За неї проголосувало 414 депутатів.

 Автор документа Володимир Яворівський («Наша Україна – Народна Самооборона») під час презентації постанови зазначив, що незважаючи на те, що декілька місяців тому було хвалено закон про підтримку книговидавництва в Україні, невдовзі в країні не залишиться книгарень і підприємств книгорозповсюдження. «Таке враження, що у Києві по Хрещатику пронеслися монголо-татари. Зникли видавництво «Поезія», книгарні «Ноти», «Планета», «Медична книга». Останньою краплею стала ситуація навколо державного видавництва «Дніпро», колектив якого зараз забарикадувався в приміщенні для того, щоб їх не виселили», – зазначив Володимир Яворівський.

Оскільки проект постанови було зареєстровано тільки напередодні, під час обговорення було внесено ряд поправок. Декілька з них враховані, деякі будуть враховані при підготовці відповідного проекту закону. Зокрема до заголовку і тексту постанови введено ще слова «редакцій ЗМІ та закладів культури». Таким чином назва постанови звучить «Про запровадження мораторію на виселення редакцій ЗМІ, закладів культури, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження».

Постанова № 3617 набуває чинності з дня її опублікування.

 

 Поділитися