MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Роковини без поховання та покаранняГенпрокуратуру звинувачують в імітації бурхливої діяльності у справі ГонгадзеВдова журналіста Гонгадзе закликає Мороза піти до ГенпрокуратуриВирок убивцям Гонгадзе залишили в силіСправа Гонгадзе як емблематичний приклад. Висновки звіту ПАРЄКомитет министров внимательно следит за расследованием убийства Г.ГонгадзеПрокуратура і далі шукає замовників вбивства ҐонгадзеМельниченко знову відмовив ГенпрокуратуріВирок у справі Гонгадзе: остання крапка?Убивців Гонгадзе засуджено на 12-13 років. А замовників?Відбулось останнє засідання у справі Гонгадзе.Леся Гонгадзе не виключає, що міліціонери, звинувачені у вбивстві її сина, не причетні до злочинуСуд у справі Гонгадзе знову перенесли через хворобу підсудногоВ.Теличенко: є лише лінива імітація розслідування щодо замовників у справі ГонгадзеПрокурори просять для звинувачуваних у вбивстві Гонгадзе від 12 до 14 роківПідсудним у справі Ґонґадзе пред’явлено додаткове обвинуваченняСправу Гонгадзе повернули у довгу шухлядуЩе один експериментЗаходи пам’яті Георгія Гонгадзе, які відбудуться у КиєвіПрокурори у справі Гонгадзе просять суд призначити медекспертизи для підсудних

ПАРЄ хоче, щоб українська влада енергійніше шукала замовників убивства Гонгадзе

28.01.2009    джерело: www.pravda.com.ua
Депутати Асамблеї висловлюють глибоку стурбованість із приводу "відсутності всякого просування в справі притягнення до відповідальності осіб, які замовили й організували вбивство Гонгадзе".

Парламентська Асамблея Ради Європи вимагає від влади України прийняти більш енергійні заходи по розслідуванню убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

В вівторок ПАРЄ прийняла резолюцію по питанню "розслідування злочинів, можливо скоєних високопоставленими особами в період правління в Україні президента Леоніда Кучми - справа Гонгадзе як знаковий приклад", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За прийняття резолюції проголосували 78 членів Асамблеї, проти - 75 чоловік.

Виступаючи з доповіддю по даному питанню, представниця ФРН Сабіна Лойтхойссер-Шнарренбергер підкреслила, що "злочини, скоєні у відношенні журналістів і політичних активістів, повинні розслідуватися компетентними органами в пріоритетному порядку, не допускаючи втручання політичних сил".

"Влада повинна прагнути встановити і покарати не тільки конкретних виконавців даних злочинів, але і їх замовників та організаторів, незважаючи на ранг і положення підозрюваних", - підкреслила доповідач.

Ці ж тези увійшли й у текст прийнятої ПАРЄ резолюції.

"Асамблея вітає недавнє винесення обвинувального вироку трьом колишнім співробітникам МВС України за вбивство журналіста Гонгадзе", - йдеться в резолюції.

"ПАРЄ шкодує про звільнення з-під варти їх безпосереднього начальника - генерала Пукача і про те, що йому вдалося уникнути повторного арешту, а також про передчасну кончину колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченко - і все це при нез’ясованих обставинах", - зазначається в резолюції ПАСІ.

Депутати Асамблеї висловлюють глибоку стурбованість із приводу "відсутності всякого просування в справі притягнення до відповідальності осіб, які замовили й організували вбивство Гонгадзе".

 Поділитися