MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Парламентарі спільно виступили на підтримку діяльності приватної школи у Донецьку

24.02.2009    джерело: www.irs.in.ua
«Росток», який заснований з ініціативи та підтримується Українською Християнською Євангельською Церквою, вже другий рік поспіль зазнає у своїй діяльності перешкод з боку місцевих управлінь СЕС та, як наслідок, інших органів влади
Низка народних депутатів України, які представляють різні політичні сили, направили спільні депутатські звернення до Міністра охорони здоров’я України В.Князевича та голови Донецької обласної державної адміністрації В.Логвиненка з приводу загрози закриття загальноосвітньої школи по вулиці Ткаченка, 100 у місті Донецьку, що на їх думку несе неприпустимі наслідки для учнів школи та порушує їх конституційне право на освіту.

Колективні звернення парламентарів були ініційовані народним депутатом України, лідером партії «Християнсько-Демократичний Союз» В.Стретовичем з тієї причини, що загальноосвітній навчальний заклад «Приватна школа «Росток» у м. Донецьку, який заснований з ініціативи та підтримується Українською Християнською Євангельською Церквою, вже другий рік поспіль зазнає у своїй діяльності перешкод з боку місцевих управлінь СЕС та, як наслідок, інших органів влади. При чому керівництво Донецької міської СЕС, яке ініціювало це питання, причиною необхідності примусового закриття загальноосвітньої школи називає її розміщення у межах санітарної зони Донецького металургійного заводу.

У зверненнях депутати висловили підтримку позиції керівництва школи та батьків учнів, які відкидають зазначені звинувачення як надумані та безпідставні, оскільки в умовах скорочення виробництва заводу існуючі межі санітарної зони було фактично змінено, чому є документальні підтвердження. Також депутати відзначили, що в результаті неодноразових перевірок Приватної школи «Росток» у м. Донецьку представниками Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та виконкому Донецької міської ради кожного разу були зроблені позитивні висновки щодо високого рівня матеріально-технічного забезпечення орендованих приміщень та наявності сприятливих умов для навчання і виховання дітей. Тим більше, що школа орієнтована на створення можливостей для навчання дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Звертаючись до відповідальних в цій сфері високопосадовцям, парламентарі наголошують на конституційних положеннях про те, що «Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави». Тому на їх переконання дана ситуація повинна бути якнайшвидше вирішена у спосіб, який дозволить захистити у першу чергу інтереси дітей. “Посадові особи державної СЕС у Донецькій області, - зауважується у зверненні депутатів, - у своїй діяльності не повинні маніпулювати правовими колізіями, порушуючи конституційні права учнів школи та їх батьків, але навпаки мають керуватися їх законними інтересами”.

Дані звернення підписали народні депутати України В.Стретович, В.Потапов, В.Ландік, Б.Дейч, В.Слаута, В.Яворівський, Н.Лабунська, С.Соболєв, М.Мартиненко, І.Геращенко, Ю.Кармазін, О.Ткаченко, В.Бевз, В.Марущенко та Ю.Гримчак, які представляють парламентські фракції Блоку «Наша Україна – Народна самооборона», Партії регіонів, «Блок Юлії Тимошенко» та Комуністичної партії України.

 Поділитися