MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

«Старгород Харків». Звичайний расизм?У Харкові відбувся мітинг іноземних студентів проти расизмуДержава та громадськість розбудовують механізми подолання ксенофобії й расизму14. ВРАЗЛИВІ ГРУПИ ЯК ОБ’ЄКТ ДИСКРИМІНАЦІЇ, РАСИЗМУ, КСЕНОФОБІЇ ТА ЗЛОЧИНІВ НА ҐРУНТІ НЕНАВИСТІПрава людини в Україні 2011. XIII. ЗАХИСТ ВІД ДИСКРИМІНАЦІЇ, РАСИЗМУ ТА КСЕНОФОБІЇНа Слобожанщині расистських злочинів не буває. Так міліція вважаєОдолеет ли харьковская милиция расизм и ксенофобию? – харьковская милиция глазами иностранных гражданРасизм у Київському зоопаркуПрава людини в Україні 2009–2010. XII. Захист від дискримінації, расизму та ксенофобіїВ той час як неонацисти активізуються, МВС ліквідовує підрозділ по боротьбі з цим явищемПротидія кримінальним проявам расизму силами МВС України: мовою фактівПрава людини в Україні - 2008. 12. Деякі аспекти права на захист від дискримінації та боротьби з расизмом і ксенофобієюРасизм і ксенофобія в Україні: реальність та вигадкиГромадські слухання «Шляхи удосконалення законодавства щодо протидії дискримінації, расизму та ксенофобії в Україні»ЄКРН вважає, що Україна погано бореться з расизмомЧи є расизм і ксенофобія проблемою для Криму та решти України?В Крыму наблюдается рост ксенофобии и расизмаРоссия: пугающая статистика январяРоссия: Нацисты взяли на себя голову гастарбайтераПресс-конференция «Язык вражды», проявления расизма, ксенофобии и других форм нетерпимости в печатных периодических СМИ Украины и АР Крым» (по результатам мониторинга СМИ за октябрь 2008 г.)

ПРЕС-АНОНС

18.03.2009    джерело: www.police.kharkov.ua
19 березня у Харкові відбудеться «Круглий стіл», присвячений всеєвропейському тижню проти расизму

«Круглий стіл», присвячений всеєвропейському тижню проти расизму

Учасники:

1. Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи

2. Юрій Чумак, помічник Міністра внутрішніх справ України з прав людини по Харківській області

3. Денис Кобзін, директор ХМГО «Харківський інститут соціальних досліджень»

4. Валерій Задоренко, експерт соціального центру для біженців і центру консультування мігрантів ХОБФ «Соціальна служба допомоги»

На вшанування пам’яті загиблих учасників демонстрації проти апартеїду, що відбулася 21 березня 1960 року у м. Шарпевіль (Південна Африка), Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 березня Міжнародним днем з викорення всіх форм расової дискримінації. З метою підтримки відзначення Міжнародного дня з викорення всіх форм расової дискримінації європейська правозахисна мережа UNITED, яка займається протидією расизму, націоналізму, фашизму та підтримкою мігрантів і біженців, у 2004 році ініціювала проведення з 14 до 22 березня  всеєвропейського тижня проти расизму.

В Україні до цих заходів активно залучилося Міністерство внутрішніх справ, його Управління моніторингу дотримання прав людини, правозахисні громадські організації.

Останнім часом в нашій країні почала зростати активність молодіжних неформальних об’єднань, діяльність яких спрямована на насильницькі дії на ґрунті расової та національної ворожнечі. Про це йдеться у дослідженні «Расизм та ксенофобія в Україні. Моніторинг випадків расизму та ксенофобії у Автономній Республіці Крим, Слобожанщині, Галичині у 2008 – початку 2009 р.», який підготували Харківська правозахисна група, Комітет моніторингу свободи преси в Криму та Незалежний культурологічний журнал «Ї».

Результати дослідження будуть представлені на «Круглому столі».

Запрошуються журналісти.

«Круглий стіл» відбудеться 19 березня, о 12.30 у Харківському Прес-центрі «Майдан Свободи». Адреса Прес-центру: м. Харків,  майдан Свободи, 8, 3-й поверх

 

Див. також:

В Україні активізувалися радикальні молодіжні угрупування – дослідження

 Поділитися