MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява: Терміново зупинити рекламу VIANOR

07.04.2009   
Після оприлюднення цієї заяви Центру «Ла Страда – Україна» представниця компанії «Нокіан-шина», яка займалася виготовленням реклами, обіцяла, що реклама буде знята з телебачення

На телеканалах України, в тому числі телеканалі Інтер, йде реклама компанії VIANOR, яка є брутальною образою дітей, неповагою до прав дитини, загальнолюдських цінностей, виявом нерозуміння батьківської відповідальності та експлуатацією образу дитини.

Традиційною для української реклами було порівняння речей з жіночими образами, що є виявом гендерної дискримінації.

Але новий витвір українських рекламодавців є «серйозним кроком вперед»: тепер шини для авто персоніфікуються в образах чотирьох маленьких дітей, яких (за сюжетом) батьки готові обміняти на нові, кращі при чому показуються залякані очі дітей, яких везуть кудись, на ті, які не будуть їм заважати (про це говорить мама). Потім з’ясовується, що це шини.

Але вербальний текст та візуальний ряд протягом маже половини рекламного сюжету зв’язує дитячі образи та «антидитячу» лексику так званих батьків.

Цю рекламу терміново необхідно зняти з екрану та заборонити для показу.

Водночас вважаємо за необхідне проведення роботи з керівниками інформаційних та рекламних агенцій, засобів масової інформації щодо недопущення створення інформаційних та рекламних продуктів, які експлуатують дитячі образи, представляють дітей в якості штучних об’єктів, якими можна розпоряджатися як речами, порушують права дитини тощо.

Просимо проінформувати про прийняті заходи Міжнародний жіночий правозахисний центр „Ла Страда – Україна” за адресою: [email protected] або по факсу 205 37 36.

  

Президент Міжнародного жіночого правозахисного центру

«Ла Страда – Україна»

Катерина Шевченко

 

Після оприлюднення вчорашньої  заяви,представниця Центру повідомляє, що в компанії «Нокіан-шина», яка займалася виготовленням цієї реклами, обіцяють, що така реклама буде знята з телебачення і вони й надалі передивляться свої підходи до реклами

 Поділитися