MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КВУ вважає, що політики гальмують проведення виборчої реформи в УкраїніПотрібна перевірка можливих порушень та підкупу виборцівКВУ не зафіксував значних порушень під час позачергових місцевих виборівХарків у вогні, викрадені діти, ‘вибори’ на окупованих територіях — підсумки тижняВолонтери: червона зона не вводиться у Харківській області через вибориЧи вплинули вибори 25 жовтня на поширення коронавірусу?Вибори карантинного періодуПоліція розслідує інформацію про колл-центри, які закликають не йти на вибори10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Руслана КошулинськогоДля військовослужбовців у зоні ООС відкриють 80 виборчих дільниць10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Анатолія ГриценкаДемократія доступна чи безпечна: українцям можуть дозволити голосувати поштою та в Інтернеті10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Романа БезсмертногоЦВК звернулася до СБУ та поліції через погрози праворадикалів10 незручних питань кандидатам у Президенти: відповіді Руслана РиговановаБез популізму: 10 незручних запитань кандидатам у ПрезидентиСБУ оприлюднила докази втручання Росії у вибори в Україні: затримано «Білу балаклаву» — виконавця потенційного держпереворотуДещо про чесні вибориЧи має Україна право не допустити російських спостерігачів до виборів Президента?Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту ХПГ у другій половині 2018 року

Представники ПАРЄ застерігають від одночасних виборів в Україні

08.04.2009    джерело: human-rights.unian.net
За словами Р.Вольвенд, в ПАРЄ не вбачають юридичних підстав проводити ці вибори в один день, оскільки «це може призвести до більшого хаосу, ніж дати позитив»

Представники ПАРЄ застерігають Україну від проведення парламентських і президентських виборів одночасно/ Про це заявила доповідач Моніторингового комітету ПАРЄ Ренате Вольвенд  у вівторок в інтерв’ю журналістам у Києві.

«Проведення двох виборів без раніше розроблених належних законів не може відбуватися. Більше того, ми б могли застерегти стосовно цього (Україну)», - сказала вона.

За словами Р.Вольвенд, в ПАРЄ не вбачають юридичних підстав проводити ці вибори в один день, оскільки «це може призвести до більшого хаосу, ніж дати позитив».

Висловлюючи свою думку, Р.Вольвенд зауважила, що особисто вона наразі не може уявити такого перебігу подій. «І таких виборів не очікувала б Рада Європи», - додала вона.

Водночас, як зауважила представник ПАРЄ, з іншого боку можна передбачити, щоб парламентські вибори пройшли раніше, однак для цього потрібно, щоб українські законодавці більше попрацювали над законами, зокрема, що стосуються виборчого законодавства. В контексті цього Р.Вольвенд зауважила, що навряд чи можна до літа очікувати прийняття відповідного уніфіцированого закону.

Доповідач ПАРЄ також зауважила, що така робота з боку законодавців повинна відбуватися свідомо, без будь-якого тиску.

Відповідаючи на одне з питань, що стосувалося парламентських виборів, Р.Вольвенд сказала: «Ми вважаємо, що майбутні вибори мають грунтуватися на відкритих виборчих округах, відкритих списках і більш відкритому виборчому процесі». Тобто, пояснила вона, Україні необхідно зробити значно прозорішою інформацію про фінансування виборчого процесу, як з боку держави, так і з боку самих політичних сил, які беруть в ньому участь. Однак для цього, як зауважила Р.Вольвенд, ПАРЄ хотіло б побачити з боку України відповідне законодавство, яке б регламентувало фінансування виборів.

 Поділитися