MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Олесь Бузина став приводом до перевірки преси на моральність

30.05.2009    джерело: www.telekritika.ua

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 28 травня вирішила доручити апаратові комісії провести моніторинг друкованих ЗМІ на предмет дотримання Закону України «Про захист суспільної моралі».

Приводом для такого рішення став виступ Петра Кононенка, члена НЕК, який закликав членів комісії звернути увагу на дописи Олеся Бузини у газеті «Сегодня».

 «У цій газеті дискредитують видатних українських діячів, вибирається усе найганебніше з нашої історії», - заявив пан Кононенко.

Під час дискусії звучали як зважені думки членів комісії щодо незалежності редакційної політики українських ЗМІ, так і категоричні заклики «не делікатничати, а щось робити». Компромісним рішенням стало узгоджене формулювання щодо загального моніторингу української преси, за яке усі члени НЕК проголосували одностайно.

 

Моральна комісія пускатиме журналістів на засідання вибірково і не покаже їм документів

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 28 травня ухвалила правила акредитації журналістів на засіданнях комісії. Ознайомитися з самими правилами кореспонденту «Телекритики» було відмовлено. Пункти  рішення, яке ухвалили члени комісії, також на засіданні оголошені не були.

З дискусії відомо, що список журналістів, що мають акредитуватися на засідання, буде затверджуватися поіменно на засіданнях самої комісії. З документів, якими користуються на засіданні члени НЕК, журналістам пропонуватимуться тільки порядок денний і готові рішення (після їх ухвалення й підписання).

Пропозиція щодо того, щоб надавати журналістам проекти рішень комісії, що було б слушно з огляду на те, що рішення на засіданні не оголошується, а члени голосують за певні пункти без озвучення формулювань, була відкинута.

 «Їм дай проекти - вони такого понаписують», - прокоментував мотиви голосування член НЕК Павло Мовчан.

 Поділитися