MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд оголосив вирок у справі про побиття головного рабина Севастополя

27.07.2009    джерело: www.unian.net
Ленінський районний суд Севастополя засудив до чотирьох років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном 41-річного Романа Шведова, який у вересні 2007 року завдав тілесних ушкоджень рабину Беніаміну Вольффу

Ленінський районний суд Севастополя засудив до чотирьох років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном 41-річного жителя Новомосковська (Дніпропетровська обл.) Романа Шведова, який у вересні 2007 року завдав тілесних ушкоджень громадянинові Беніаміну Вольффу - головному рабину Севастополя.  Cуд також ухвалив стягнути з Р. Шведова на користь потерпілого 5 тис. грн. в рахунок відшкодування морального збитку.

Як сказано в рішенні, суд визнав винним Р.Шведова в скоєнні злочину, передбаченого статтею 296 ч. 1 Кримінального кодексу України (хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, яке супроводжується особливою зухвалістю), проте на підставі статей 75 і 76 Кримінального кодексу звільнив його від відбування покарання з максимальним випробувальним терміном - три роки.

Р.Шведов повністю визнав свою провину і в скоєному глибоко розкаюється, а скоєння злочину пояснює станом сп’яніння, зазначається в документі.

Суд встановив, що 28 вересня 2007 року Р.Шведов на вулиці в центрі Севастополя «безпричинно приставав до громадянина Б.Вольффу, ставив йому образливі питання щодо зовнішнього вигляду». Потім двічі вдарив Б.Вольффа по голові, що спричинило струс головного мозку у потерпілого. Крім того, як зазначається в протоколі, Р.Шведов навмисно пошкодив одяг рабина, після чого втік з місця злочину.

Суд відніс стан алкогольного сп’яніння до обтяжливих обставин.

Натомість, як повідомив УНІАН голова Єврейської релігійної общини «Хабад» Яків Фрадкін, громада обурена тим, що суд не взяв до уваги наявні в справі факти, які свідчать про те, що напад був здійснений з мотивів розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі. «Образою рабина образили практично всіх євреїв Севастополя. Це взагалі неприпустима річ. І це явно націоналістична витівка», - сказав Я.Фрадкін.

 Поділитися