MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Новий закон про вибори в Україні – повернення до часів Кучми, – КВУ

25.09.2009    джерело: www.zaxid.net
“У той час, коли жоден експерт не сказав доброго слова про цей закон, депутати долають вето президента, поправки, які пропонують внести до закону, відкидаються, жодної дискусії нема”.

«Після 2004 року журналісти мали «золотий вік», влада слухалась громади, були публічні слухання та обговорення. Та зараз цього дедалі менше. Водночас новий закон про вибори передбачає фактично драконівські санкції до ЗМІ. Мас-медіа не зможуть повноцінно висвітлювати кампанію. Громадські організації взагалі викинуті з цього процесу. Це відкат назад на років 5 і більше», – заявив сьогодні, 25 вересня, під час круглого столу Львові «Усвідомлений вибір та якість політичної дискусії: значення ЗМІ та організацій громадянського суспільства» голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

Олександр Черненко наголосив, що відповідальність за такі процеси є двосторонньою, зокрема тому, що ЗМІ «не завжди роблять все, щоб вибір громадян був усвідомленим».

О.Черненко зазначив, що передвиборча кампанія, яка вже фактично розпочалася, – це «конкурс бігбордів, піару, та на жаль, не конкурс стратегій та пропозицій».

«Говорити про усвідомлений вибір, з огляду на те, як ведеться кампанія, не доводиться. Щодо політичної дискусії, її немає як такої. Є монологи, при чому це те, що політикам написали спіч-райтери. Це підтверджує і закон про вибори: у той час, коли жоден експерт не сказав доброго слова про цей закон, депутати долають вето президента, поправки, які пропонують внести до закону, відкидаються, жодної дискусії нема. У нас, як у Росії: парламент – «не место для дискуссий», – додав Олександр Черненко.

Нагадаємо, 24-25 вересня у Львові проходить міжнародна конференція «Якість виборів як основа зміцнення демократії».

 

 Поділитися