MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Напередодні повторного голосуванняЗміни до закону про вибори спричинять безлад у комісіях — голова КВУДоповідач ПАРЄ: зміни до виборчого закону не можна застосовуватиВерховна Рада прийняла зміни до Закону про вибориКВУ критикує намагання поспіхом змінити виборче законодавствоВРУ прийняла за основу законопроект, який передбачає змін до організації роботи виборчих комісійЖурналістські організації просять ЗМІ не видавати посвідчення стороннім особамПосле второго тура президентских выборов в Украине начнётся жесткое противостояние – председатель КИУ (корректированная)Чи відпрацьовується технологія масового спотворення результатів виборів?Вікторе Федоровичу, не ігноруйте теледебати!Уроки першого туруГолова комітету виборців: фальсифікатори шукають більш витончені механізмиКВУ не зафіксував суттєвих порушень, які б могли вплинути на загальний результат виборів.У день виборів журналісти зможуть отримати правову допомогуСпостерігачі ENEMO помітили недолікиВибори-2010 в оцінці громадської думкиЕксперт: Гарячі лінії не повинні стати лініями збору компроматуВладо, приборкай угодовський екстаз напередодні виборів! – пропонують правозахисникиКВУ: Вибори-2010 - це хаос і непідготованістьПроміжний звіт Бюро демократичних інституцій та прав людини ОБСЄ. Місія спостереження за виборами (24 листопада – 8 грудня 2009р.)

КВУ: порушень у другому турі побільшало

07.02.2010    джерело: www.dw-world.de
«Говорити про якийсь вплив цих порушень на результати на разі важко. Ми ще подивимося, як пройде підрахунок голосів. Саме це багато вирішуватиме, але поки що ситуація гірше, але не критична», - наголосив голова Комітету виборців України

Під час другого туру голосування на президентських виборах було більше порушень і проблем, ніж у першому турі, але ситуація не є критичною, щоб вплинути на результати, заявляє Комітет виборців України.

Перебіг голосування був проблемним, з численними порушеннями і зловживаннями, ситуація загалом була гіршою, ніж це було у першому турі, сказав "Німецькій хвилі" керівник Комітету виборців України Олександр Черненко. За його словами, така ситуація пов’язана як з проблемами, які фіксували спостерігачі, так і звисокою конфліктністю всередині самих дільниць.

Масове підвезенняна дільниці, каруселі та чорнила, що зникають

Серед найбільших проблем Черненко назвав масове підвезення виборців на дільниці у багатьох регіонах, а також спроби винести бюлетені за межі дільниці, щоб організувати так звану «карусель». Він також додав, що у Луганській та Донецькій областях у кабінках для голосування було зафіксовано ручки з чорнилами, які зникають.

«Говорити про якийсь вплив цих порушень на результати на разі важко. Ми ще подивимося, як пройде підрахунок голосів. Саме це багато вирішуватиме, але поки що ситуація гірше, але не критична», - наголосив голова Комітету виборців України.

Водночас Черненко сказав, що побоювання у зв’язку зі змінами до закону про вибори не підтвердилися. «Дійсно, ми бачили певний відсоток дільниць, де члени комісій не вийшли і довелося в обмеженому складі комісіям проводити голосування. Але це не вплине на результат і ті небезпечні норми закону, коли могли ввести замість представників кандидатів представників органів влади, на щастя, не справдилися“, - сказав Черненко. Він також не виключив можливих зловживань під час підрахунку результатів голосування.

Наталя Неділько

 Поділитися