MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Звернення президента НаУКМА до освітянської громадськостіЛяпас усьому українствуТабачник провокує студентів до масових акцій протестуЭкологи опять выиграли суд у ТабачникаРектор УКУ закликає Міносвіти визнати здобутки академічної спільноти НаУКМАВідкритий лист Президента НаУКМА Сергія КвітаСуд заборонив «антитабачну» акцію на БанковійЗа чесний вступ!Навіщо переписувати українські підручники з історії?Студенти, які вимагають відставки Табачника, заявляють про тиск на нихДмитрий Табачник учит новомуАктивіста, що роздавав агітки проти Табачника, затримала міліціяСеминоженко: Вступні іспити у вузах поки вводити не будутьДодаткові іспити та оцінки за атестат - шпарини для корупціїУ Києві під час акції проти Табачника заарештовано «свободівця»Д. Табачник на службіВідкритий лист Д. В. Табачнику, віце-прем’єру з гуманітарних питань Уряду України

Звернення ректорату УКУ до освітянської громадськості України

18.03.2010    джерело: ucu.edu.ua
Ректорат Українського Католицького Університету звертається із закликом до освітянської громадськості України висловитися публічно про ситуацію, що склалася в освітньому полі України у зв’язку з призначенням на пост Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника

Ректорат Українського Католицького Університету звертається із закликом до освітянської громадськості України висловитися публічно про ситуацію, що склалася в освітньому полі України у зв’язку з призначенням на пост Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Упродовж тривалого часу Дмитро Табачник вдається до відвертої й не раз публічно озвученої зневаги на адресу української інтелігенції та української мови й культури, розпалює ворожнечу між різними регіонами України, обстоює людиноненависницький сталінський режим, засуджений поряд з нацизмом за його злочини проти людства Парламентською асамблеєю Організації з безпеки та співробітництва в Європі, ставить під сумнів жертви, які поніс український народ в часи радянського тоталітаризму.

Нинішня заява Дмитра Табачника, що у своїх діях він як Міністр керуватиметься не своїми передвиборчими заявами, а виключно вказівками керівництва держави, не витримує критики, оскільки саме його антиукраїнська постава під час його перебування на посту віце-прем’єра з гуманітарних питань в уряді Віктора Януковича й викликала у 2006 році масові протести з боку сесій п’яти обласних рад і значної частини українського суспільства.

Демократичний устрій України дає право Дмитру Табачнику дотримуватися тих переконань, що їх підказує йому його сумління. Однак таке право неминуче пов’язане з відповідальністю за свої публічні висловлювання й дії. Людина з таким громадянським, професійним і моральним обличчям не може обіймати державних посад в Україні.

Будучи свідками зародження стихійних протестів як з боку студентських самоврядних середовищ так і у середовищі української інтелігенції, ми висловлюємо свою стурбованість ситуацією, що склалася, і вимагаємо якомога швидше переглянути рішення про призначення Дмитра Табачника Міністром освіти і науки України, призначивши на цю посаду професіонала-освітянина, патріота своєї держави й людину незаплямованої моральної репутації.

Ректорат УКУ

 Поділитися