MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нагорода «Світло справедливості» Євгену Сверстюку

02.11.2010    джерело: ucu.edu.ua
Український правозахисник Євген Сверстюк отримав першу нагороду «Світло справедливості» з рук ректора Українського Католицького Університету.

«Якщо Євген Сверстюк міг перенести усі випробування і залишитися носієм доброго слова і незаплямованого свідчення, то, можливо, й нам вдасться». Про це сказав о. Борис Ґудзяк 1 листопада 2010 року у Київському будинку вчителя вручаючи нагороду «Світло Справедливості» за моральне, духовне та етичне лідерство Євгену Сверстюку.

«Вже півстоліття Євген Сверстюк належить до моральних лідерів українського суспільства, залишаючись свіжим, творчим, життєдайним,– сказав ректор УКУ. Ще у моєму дитинстві, коли в діаспорі звучав з таборів голос Євгена Сверстюка в унікально шляхетних текстах, він став для мене моральним авторитетом. Особисто познайомитися з ним я мав щастя 1988 року, і від того часу він є орієнтиром для мене особисто і для нашої університетської спільноти».

Нагорода «Світло Справедливості» заснована канадійкою українського походження Анастасією Шкільник на честь її батька д-ра Михайла Шкільника (1891–1972), видатного юриста, громадського і політичного діяча часів визвольного руху в Україні 1917–1920 років.

Євген Сверстюк – український публіцист і літературознавець, один з духовних та інтелектуальних лідерів національно-демократичного руху. За участь у дисидентському русі був засуджений радянською владою до дванадцяти років неволі. Автор численних есе і статей з літературознавства, психології та релігієзнавства, віршів і перекладів з німецької, англійської, російської мов. Він є першим лауреатом цієї нагороди.

Відділ інформації і зовнішніх зв’язків УКУ

 Поділитися