MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

США: президентські вибори в Україні були кращими за місцевіЛуганское отделение Комитета избирателей Украины о недостатках избирательного законаМіжнародні спостерігачі: вибори в Одесі пройшли з фальсифікаціямиРада Європи про вибори: Україна може кращеПроміжний звіт ГМ ОПОРА: Голосування відбувалося в атмосфері суспільної недовіри«Україні потрібен виборчий кодекс» – європейські спостерігачіУ КВУ кажуть, що вибори в Одесі перевершили хаос 2004-огоПопередня оцінка КВУ перебігу голосування на місцевих виборахЗайві бюлетені – загроза чесним виборам чи підгравання одному з кандидатів?Дільничні виборчі комісії Львова доукомплектуютьСадового, а також Свободу та РХП усунули з виборчих комісійЛьвівська міська ТВК затвердила особливі списки членів ДВКУ Сімферополі протестували проти можливої фальсифікації місцевих виборівНа місцевих виборах загрожує плутанина з бюлетенямиМісцеві вибори: тервиборчкоми безпідставно «відфутболили» кандидатівПартія регіонів зі скандалом захопила владу в тростянецькій виборчій комісіїМісцеві вибори – 2010: виборчі маніпуляціїЄвропарламент, як виняток, може надіслати спостерігачів в УкраїніЗаява передвиборчих делегацій НДІ та МФВС (ІРЕ5) щодо місцевих виборівЗаява КВУ за підсумками довгострокового моніторингу кампанії по місцевим виборам

ЄС стурбований порушеннями під час місцевих виборів в Україні

05.11.2010    джерело: www.radiosvoboda.org

Верховний представник Євросоюзу з закордонних справ Катрін Аштон висловила стурбованість повідомленнями від низки місій спостерігачів про порушення під час місцевих виборів в Україні 31 жовтня.
Порушення, за її словами, пов’язані головно з виборчим законодавством та організацією виборчого процесу. Це підриває суспільну довіру до виборчого процесу та до подальшого зміцнення демократії в Україні, заявила Аштон.
Вона вітає готовність, висловлену Президентом Віктором Януковичем, зробити висновки з місцевих виборів і здійснити кроки для ухвалення Виборчого кодексу. Виборча реформа має бути проведена прозоро та з залученням широкого кола суб’єктів. Крім того, необхідно забезпечити, щоб виборче законодавство було ухвалено задовго до проведення парламентських виборів. Якщо зміни до законодавства про вибори ухвалюються незадовго до початку виборчого процесу, це робить неможливим належну підготовку до процесу і суперечить міжнародним нормам і найкращим взірцям, наголошує Аштон.
ЄС готовий підтримувати Україну в запровадженні найважливіших демократичних реформ.
ЄС уважно стежитиме за завершенням виборчого процесу, в тому числі за підрахунком та зведенням результатів, розглядом скарг і апеляцій, а також за оголошенням остаточних результатів, мовиться в заяві Аштон.
Раніше уряд США заявив, що місцеві вибори в Україні не повною мірою відповідали мжнародним стандартам.

 Поділитися