MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вандали розгромили мусульманську святиню в Криму

23.08.2011   
У ніч на 13 серпня стало відомо, що на мусульманській святині – могилі праведника Ескендера (відомої під назвою Къарлы азиз), був скоєний акт вандалізму: розбито й скинуто у водоймище нагробок, огорожу й лави – зламано.

У ніч на 13 серпня стало відомо, що на мусульманській святині – могилі праведника Ескендера (відомої під назвою Къарлы азиз), був скоєний акт вандалізму: розбито й скинуто у водоймище нагробок, огорожу й лави – зламано. Святиня розташована в лісі на відстані трьох кілометрів від с. Новоульянівка Бахчисарайського району.

У зв’язку з цим 15 серпня біля будівлі селищної ради с. Албат (Куйбишеве) був скликаний сход громадян, у якому взяли участь представники громадськости поблизьких сіл і духовенства. В заяві на ім’я голови Куйбишевської селищної ради учасники сходу висловили обурення з приводу осквернення кримськотатарської святині й попросили максимального сприяння в розслідуванні цього інциденту із залученням правоохоронних органів, а також докладання спільних зусиль до відновлення розбитого нагробка. Також заяву подано до правоохоронних органів Бахчисарайського району.

Правоохоронці виїхала на місце пригоди й склали акт обслідування. За фактом вандалізму проти мусульманської святині Бахчисарайський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за статтею 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або тілом померлого). Інформації про підозрюваних не було.

16 серпня спільними зусиллями небайдужих мешканців навколишніх сіл могилу праведника Ескендера відновлено.

Джерела інформації: «Крым: Комментарии», сайт Духовного управління мусульман Криму.

 Поділитися