MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Чернівцях «Беркут» відправив ромів на Батьківщину – в Закарпаття

25.05.2011    джерело: citi.cv.ua
До цього вони компактно проживали на правому березі Прута, розбивши там 7 поліетиленових наметів.

До цього вони компактно проживали на правому березі Прута, розбивши там 7 поліетиленових наметів.

З 20 травня на території Чернівецької області проводиться оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Берег». В рамках проведення даної операції працівниками сектору дільничних інспекторів міліції Першотравневого РВ із залученням працівників роти «Беркут» та батальйону патрульної служби УМВС було обстежено правий берег річки «Прут». Під час обстеження біля дамби в районі вулиці Прутської у лісосмузі дільничним було виявлено стихійне поселення осіб циганської національності разом з їх малолітніми дітьми в кількості 30 чоловік, які розташували там 7 наметів у вигляді палаток із поліетилену.

Під час проведення з особами бесіди встановлено, що останні, з їх слів, прибули з міста Ужгород, Закарпатської області у пошуках роботи. Хоча, як показує аналіз зазначена верства населення в основному займається жебракуванням із залученням малолітніх дітей, шахрайством та скоює крадіжки.

Як повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області, після проведення бесіди із гостями, їхнє стихійне наметове містечко було ліквідоване, після чого ввечері пішим ходом доправлено до залізничного вокзалу, звідки працівники лінійного відділу міліції потягом відправили їх до міста Ужгород.

Як вдалося з’ясувати знімальній групі ТВА, роми не пручалися. Ба, навіть квитки купили за свій рахунок.

 Поділитися