MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Злочини на ґрунті ненависти в Україні: 2011–2012» – м. Луганськ (ВІДЕО)

09.07.2012   
4 липня у Луганську відбулися прес-конференція та громадські слухання на тему «Злочини на ґрунті ненависти в Україні: 2011–2012». Презентовані результати моніторинґу злочинів на ґрунті ненависти, який провела ХПГ разом із партнерами за проєктом німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

4 липня у Луганську відбулися прес-конференція та громадські слухання на тему «Злочини на ґрунті ненависти в Україні: 2011–2012». Презентовані результати моніторинґу злочинів на ґрунті ненависти, який провела ХПГ разом із партнерами за проєктом німецького фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє». Кожен з присутніх отримав книжку, яку випустила Харківська правозахисна група за результатами моніторинґу.

Євген Захаров (ХПГ) окреслив загальнонаціональне становище у зв’язку з проблемою злочинів на ґрунті ненависти, Валерій Архипов (АУМДПЛ) розповів про проблеми реґіону. Адвокати Людмила Гавриш та Андрій Мінаєв розповіли про стан справи їхнього підзахисного – студента з Нігерії Олаолу Сунканмі Фемі, який звинувачується в замаху на вбивство кількох осіб, які напали на нього в під’їзді будинку 5 листопада 2011 року.

У дискусії також взяли участь іноземні громадяни.

До вашої уваги – відео з прес-конференції та громадських слухань.

Частина 1.

Частина 2.

 Поділитися