MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Портрет двічі Героя розмалювали свастикою (+фото)

25.07.2012    джерело: www.unian.ua
Невідомі намалювали фарбою свастику на кримськотатарському національному прапорі, зображення якого викладено зі щебеню в Сімферополі. Свастика також з’явилася на розміщеному на стіні житлового будинку портреті двічі Героя Радянського Союзу – льотчика Амет-Хана Султана.

Про це повідомили в прес-службі кримського управління МВС, зазначивши, що міліція проводить перевірку за цим фактом.

«Матеріали перевірки буде передано в органи прокуратури для кваліфікації діянь невстановлених осіб, а також ухвалення рішення», – йдеться в повідомленні.

Міліція також повідомила про порушення кримінальної справи за статтею «хуліганство» (ч. 2 ст. 296 КК) за фактом осквернення портрета радянського льотчика, уродженця Алупки Амет-Хана Султана. Свастика з’явилася на портреті двічі Героя Радянського Союзу, розміщеному на стіні житлового будинку неподалік від центрального ринку, на початку тижня. Комунальники зняли портрет. Правоохоронці провели опитування працівників комунальних служб, ті підтвердили їм факт вандалізму. Міліція розшукує людей, які осквернили пам’ять льотчика.

Двічі Герой Радянського Союзу Ахмет-Хан Султан
(фото з сайту міста Сімферополя)

21.07.2012

 Поділитися