MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В умовах кризи Україні загрожує сплеск ксенофобії

30.09.2012    джерело: www.radiosvoboda.org
Мігранти та шукачі притулку – головні мішені для радикально налаштованих українців.

За умов соціально-економічної кризи в Україні посилився вплив радикальних партій та організацій, які виступають з ксенофобськими та расистськими гаслами і розпалюють міжетнічну ворожнечу. Про це на конференції «Ініціатива розмаїття» у Києві заявив голова представництва Міжнародної організації з міграції Манфред Профазі.

«На жаль, мігранти та шукачі притулку – головні мішені для радикально налаштованих українців. Щоб запобігти загостренню міжетнічних стосунків, разом з урядом та громадськістю України ми здійснюємо проект «Ініціатива розмаїття», що передбачає зустрічі українців з представниками різних національних громад і країн. Наша спільна з українцями мета – подолати ксенофобські настрої у суспільстві, боротися з насильством на ґрунті расизму і ксенофобії», – сказав Профазі.

Проект «Ініціатива розмаїття» започатковано 2007 року як відповідь на безпрецедентне зростання кількості злочинів, скоєних в Україні на ґрунті расової ненависті та ксенофобії.

Також Міжнародна організація з міграції та представництво ООН в Україні підготували для українського уряду, громадських організацій та об’єднань шукачів притулку нові проекти з проведення навчальних курсів, семінарів та освітніх заходів у царині подолання ксенофобії. Також, за словами Профазі, для мігрантів і шукачів притулку проводитимуться курси з вивчення історії та мови України, що сприятиме інтеграції іноземців в українське суспільство.

 Поділитися