MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Криму побитий представник Меджлісу кримськотатарського народу (+фото)

28.01.2013   
24 січня 2013 року невідомі вчинили напад на голову Ревізійної комісії Меджлісу кримських татар Куртсеїта Абдуллаєва. Пан Абдуллаєв зазнав серйозних поранень голови та обличчя й потрапив до лікарні.

Ввечері 24 січня 2013 року невідомі вчинили напад на голову Ревізійної комісії Меджлісу кримських татар Куртсеїта Абдуллаєва. Нападники підійшли до Абдуллаєва ззаду й вдарили його по голові важким предметом (імовірно, металевою трубою). Коли Абдуллаєв впав, вони продовжили побиття.

Пан Абдуллаєв зазнав серйозних поранень голови та обличчя й потрапив до лікарні ім. Семашка у Сімферополі.

Останні події в Криму (нищення татарських домів у Молодіжному, спроба підпалити будки на будові мечеті, виставка в честь Сталіна у Сімферополі) вказують на ймовірність того, що бойовики пов’язані з проросійським шовіністичним організаціям.

Російські шовіністи посилили дії проти кримських татар. Експерти припускають можливість подальших провокацій з метою дестабілізації загального стану на півострові.

Куртсеїт Абдуллаєв в лікарні після побиття

За матеріалами mediawest.info

 Поділитися