MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міліціонери п’ють та громадян б’ють.

03.07.2013   
Степан Терновий
Співробітник лінійного відділу міліції станції Волноваха в Донецькій області, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, побив сім’ю місцевого жителя, включаючи його неповнолітню онуку.
Співробітник лінійного відділу міліції станції Волноваха в Донецькій області, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, побив сім’ю місцевого жителя, включаючи його неповнолітню онуку. Про це "Острову" розповів один з читачів. Він повідомив, що 22 червня в місті Волноваха біля житлового будинку по вул. Леніна, 169 "начальник відділу лінійного відділу міліції станції Волноваха серед білого дня, коли біля будинку було повно жінок з колясками й дітьми, перебуваючи у п’яному стані", побив сім’ю громадянина Л., включаючи його неповнолітню онуку. За словами читача, міліціонер вирвав дівчинці жмут волосся і погрожував їй ножем. Бабуся дитини, яка кинулася на допомогу внучці, отримала від правоохоронця удар кулаком в обличчя і була госпіталізована. Від рук міліціонера постраждав і дід дитини. Після побиття зазначеної сім’ї, міліціонер порізав ножем скати автомобіля громадянина Л. і зник. "Дані події дійсно мали місце", - повідомили "Острову" у прес-службі Управління МВС на Донецькій залізниці, уточнивши, що фігурантом цього інциденту була не начальник, а старший оперуповноважений сектору карного розшуку зазначеного лінійного відділу. За дискредитацію звання працівника міліції він уже звільнений. У даний момент матеріали передано до прокуратури, - розповіли в прес-службі. У лінійної міліції спростували інформацію, надану читачем "Острова", про те, що прибув на місце події наряд Волноваського РОМВД не оформив необхідних документів і не справив опитування свідків. "Подія було зареєстровано в цей же день", - повідомили в прес-службі. У свою чергу в прес-службі прокуратури Донецької області "Острову" повідомили, що в даний час інцидент зі співробітником міліції у Волновасі перебуває на стадії розслідування. За попередньою інформацією прокуратури, у Волновасі працівник лінійного відділу в ході побутової сварки вчинив бійку з трьома місцевими жителями. «В результаті інциденту жінка, 1946 року народження, та її внучка, 1996 року народження, отримали синці та подряпини, а також було пошкоджено їх майно», - відзначили в прес-службі. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Розслідування проводить слідчий відділ прокуратури області. Призначено ряд необхідних експертиз. Створена слідча група, до складу якої увійшли працівники прокуратури Волноваського району та прокуратури області.
 Поділитися