MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Кривому Розі міліціонер побив затриманого. Відеорегістратор побиття зафіксував. Прокуратура не може збагнути, як таке може бути.

09.07.2013    джерело: uanews.dp.ua
Степан Терновий
Скажіть, будь ласка, якою треба бути людиною, представником влади з погонами на плечах, щоб наносити тілесні ушкодження, перебуваючи в холі райвідділу, розуміючи, що відбувається відеорегістрація всього, що відбувається в цьому приміщенні?
Один із співробітників Дзержинського районного відділу міліції Кривого Рогу бив людини, затриманого за хуліганство, безпосередньо в холі відділення, прямо під відеореєстраторог. Цю історію сьогодні, 8 липня, розповіла прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук. Як з’ясувалося, правоохоронець затримав хулігана за протиправні дії, застосувавши до нього силу. А після цього привіз до райвідділу, де почав бити його буквально «на камеру» - у холі відділення, в прямій видимості відеореєстратора. «Скажіть, будь ласка, якою треба бути людиною, представником влади з погонами на плечах, щоб наносити тілесні ушкодження, перебуваючи в холі райвідділу, розуміючи, що відбувається відеорегістрація всього, що відбувається в цьому приміщенні? - говорить Наталія Марчук. - Приклади злочинів все дуже зухвалі, але ми повинні про них говорити». За даним фактом розпочато та передано до суду кримінальну виробництво за ознаками статті 127, ч.1 і ст.363. КК України. Крім того, за фактами застосування тортур тільки в цьому році до суду направлено три кримінальні провадження, в яких повідомляється про підозру 5 працівників міліції. Також за перше півріччя 2013 року в органах виявлено 47 злочинців: 33 міліціонера, 8 податківців, 4 співробітника пенітенціарної системи, 1 митник і працівник державної охорони. При цьому за факти корупції до кримінальної відповідальності притягнуто 14 працівників міліції і 3 податківця.
 Поділитися