MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

800.000 рублів штрафу за не кошерну їжу!

11.07.2013   
Степан Терновий
Вина Аерофлоту посилюється ще тим, що Усман і виглядає як правовірний мусульманин, яким релігія забороняє вживання м’яса.
Басманний суд м. Москви засудив Аерофлот виплатити жителю Чечні 800.000 рублів на за образу почуттів, отриманого ним у результаті нестерпних релігійних і душевних страждань, які він випробував через те, що під час перельоту йому на обід принесли страву зі свинини - повідомило міжнародне інформаційне агентство TLN. Ібрагімов Усман Ахмедович, менеджер з вантажоперевезень цегельного заводу Шелковського району, відчув шок, стрес, депресію і приниження, після того, як побачив свинячу котлетку на підносі, який йому принесли під час перельоту з Грозного до Москви на борту літака компанії «Аерофлот». «Будучи главою ради старійшин об’єднання« Вайна », строго дотримуючи всі звичаї і традиції свого народу, невід’ємною частиною якої є сувора заборона на свинину і вино, він отримав у себе на батьківщині статус почесного громадянина Чечні», - повідомив адвокат потерпілого в суді. «Вина Аерофлоту посилюється ще тим, що Усман і виглядає як правовірний мусульманин, яким релігія забороняє вживання м’яса.» Усман Ахмедович миттєво відкинув від себе принесене йому блюдо, коли, спробувавши його, відчув смак свинини, незважаючи на те, що він замовив кошерну їжу. Довід представника Аерофлоту - «На цьому рейсі всі євреї їли ці котлети і ні один не поскаржився.» - Суддя визнав непереконливим. Цей випадок став першим, по якому за образу релігійного почуття оштрафували юридична особа.
 Поділитися