MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Учасники «Франко. Місії» підтримали ідею визнати 22 липня Днем пам’яті жертв злочинів на ґрунті ненависті

23.07.2013   
Юрій Чумак
Вони схвалили ідею визнати 22 липня офіційним Днем пам’яті жертв злочинів на ґрунті ненависті – на спогад про роковини розстрілу молодіжного табору на острові Утойя, що стався у Норвегії 2 роки тому.

22 липня у м. Судова Вишня, що на Львівщині, учасники мистецького фестивалю «Франко. Місія» схвалили ідею визнати 22 липня офіційним Днем пам’яті жертв злочинів на ґрунті ненависті – на спогад про роковини розстрілу молодіжного табору на острові Утойя, що стався у Норвегії 2 роки тому.

Ініціативу підтримали представники Мистецького об’єднання «Дзиґа», Гуманітарної студії «Хвиля», Незалежного культурного центру «Indie», Харківської правозахисної групи, Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», музичних гуртів Ryan Socash Duet, Miąższ, Marinita & Agabeyli Brothers.

До речі, в рамках фестивалю, 24 липня у м. Самбір відбудеться дискусія на тему: Ксенофобія і дискримінація в Україні: реальність і вигадки (Баланс між протидією ксенофобї і свободою слова). Вона запланована у форматі громадських слухань з презентацією аналітичної доповіді.

Нагадаємо, «Франко. Місія» – це об’єднання великих фестивалів «Fort. Missia» та «Франко Фест». Перша частина дійства відбулася 19-21 липня на фортах Першої світової війни у с. Поповичі неподалік українсько-польського кордону. Після мандрів у м. Судова Вишня, Самборі, Добромилі та Дрогобичі, поблизу палацу Фредра-Шептицьких у с. Вишня, де відбуваються концерти, літературні акції, дискусії, перфоманси, гепенінги та інсталяції, фестиваль завершиться 26-28 липня у рідному селі Івана Франка Нагуєвичах.

 Поділитися