MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Працювати з тими, хто оступився

01.09.2013   
Наталія Ленівенко
Нещодавно у Чугуївському міському ЦСССДМ відбулося незвичне заняття, на яке запросили осіб, засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Нещодавно у Чугуївському міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося незвичне заняття, на яке запросили осіб, засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Означені покарання є альтернативою тюремного ув’язнення. Суди призначають їх тим, хто вчинив нетяжкий злочин та на кого ще є надія на виправлення без відправлення до колонії. При цьому суд встановлює випробувальний термін, протягом якого умовно засуджений повинен своєю поведінкою довести своє виправлення.

Відповідно до чинного законодавства, виконання більшої частини покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, покладається на підрозділи кримінально-виконавчих інспекцій Державної пенітенціарної служби України.

Як розповів начальник міжрайонного відділу Чугуївського районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції (КВІ) управління ДПтС України в Харківській області Сергій Москаленко, при виконанні контролю за покараннями, не пов’язаними з позбавленням волі, співробітники КВІ проводять із засудженими індивідуально-профілактичну роботу, спрямовану, перш за все, на попередження вчинення повторних злочинів.

КВІ спільно з районним відділом внутрішніх справ постійно проводять із засудженими соціально-виховну та психологічну роботу із залученням державних, громадських, благодійних організацій. Так, Чугуївський КВІ у своїй роботі тісно співпрацює з Центром зайнятості, Центральною районною лікарнею, Центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, організаціями Товариства Червоного Хреста, благодійним фондом «Парус», Центром правових та політичних досліджень «ДУМА» та іншими громадськими організаціями.

Саме в рамках такого співробітництва в міському ЦСССДМ і було здійснено планове заняття з даною категорією громадян, що потрапили в групу ризику. Оскільки саме представники вразливих груп суспільства частіше за все стають жертвами сучасного рабства, директор ЦСССДМ Вікторія Корощупова для підоблікових КВІ організувала показ навчального фільму «Небезпечна гра: не стань живим товаром!», створеного за підтримки представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Також фахівцями були проведені бесіди та консультації з запрошеними на заняття, в ході яких останні змогли отримати відповіді на правові питання та знайти шляхи виходу зі складних життєвих ситуацій.

Довідково: Нині на обліку в КВІ по м. Чугуєву та Чугуївському району перебувають170 осіб у віці до 35 років. З них 28 – жінки , 7 – неповнолітні.

 Поділитися