MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Здійснено напад на активіста громадської кампанії. Міліція мовчки спостерігала (ВІДЕО)

26.09.2013   
Євген Крапивін
24 вересня з боку невідомої особи здійснено напад на Євгена Крапивіна - активіста Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ), яка виступає координатором всеукраїнської кампанії моніторингу міліції «Міліція під контролем».
24 вересня з боку невідомої особи здійснено напад на Євгена Крапивіна - активіста Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ), яка виступає координатором всеукраїнської кампанії моніторингу міліції «Міліція під контролем». Є всі підстави вважати, що нападник був працівником міліції без форменого одягу – проте, це згодом має з’ясувати сама міліція, яка розслідує справу в рамках кримінального провадження. Свідками нападу були журналісти телеканалу «Тоніс», адже саме в цей час знімали сюжет про роботу міліції. Їм вдалось зафіксувати все на відеокамеру. Запис чітко відтворює хід подій та дозволяє ідентифікувати обличчя нападника та невідомих працівників міліції, які проявили бездіяльність. Працівники загону спеціального призначення «Беркут» в підземному переході, в самому центрі Києві проявили бездіяльність і проігнорували вимоги затримати правопорушника, або прийняти усну заяву про його скоєння, або хоча б якось допомогти в цій ситуації. Євген стверджує, що невідомо особа дружньо спілкувалась з працівниками і їм має бути відоме його ім’я, враховуючи що після удару видно реакцію працівників «Беркуту» на його втечу. Проте, як видно з відео, працівники міліції сховались в автобусі свого підрозділу, який згодом покинув місце подій. Намагаючись знайти справедливість, потерпілий викликав наряд міліції за телефоном «102», який прибув досить швидко і захопив з собою слідчо-оперативну групу. Потерпілий та свідки написали заяву у зв’язку з бездіяльністю працівників міліції та нападом невідомої особи в їх присутності. Тепер постає питання: чи відреагує якось міліція, яка бачить на відеозаписі обличчя своїх працівників та невідомої особи? Чи вдасться притягнути до відповідальності винних осіб? Марина Цапок, програмний менеджер (Асоціації УМДПЛ) стверджує: «Ця ситуація добре ілюструє гостру проблему неможливості ідентифікації міліції, з якою ми стикаємось кожен день. Неодноразово порушники у лавах міліціонерів залишались анонімними через відсутність будь-яких відрізняючи знаків на форменому одязі. Наша кампанія має на меті зокрема перевірити, якою буде реакція патрульних на прохання представитись і пред’явити документи. Реакцію двох працівників "Беркуту" перевірив на собі наш активіст - результат досить передбачуваний. Тому ми пропонуємо звернутись до досвіду розвинутих країн і запровадити персональні нагрудні знаки, які допомогли б ідентифікувати особу порушника, а в зазначеному випадку встановити на кого саме із «Беркуту» скаржитись нашому активісту.
 Поділитися