MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява Асоціації єврейських організацій та общин (Ваад) та Конґресу національних громад України щодо права громадян мати власні цінності та бачення минулого (про Шевельова)

27.09.2013   
Ми вважаємо, що рішення харківської влади підриває спроби побудувати сучасну українську націю, що пишалася б усіма видатними українцями, незалежно від їхнього етнічного походження, політичного вибору та країни проживання.
Асоціація єврейських організацій та общин (Ваад) та Конґрес національних громад України висловлюють обурення зневагою місцевої влади Харкова щодо права громадян мати власні цінності та бачення минулого. Останні події у Харкові, де на виконання рішення міської ради розбито меморіальну дошку видатному українському науковцю Юрію Шевельову, а відтак здійснено акт вандалізму, леґітимізованого владою. Професора Гарвардського і Колумбійського університетів США, іноземного член НАН України, президента Української вільної академії наук у США, члена Американського лінгвістичного товариства, Польського інституту мистецтв і науки в США, почесного доктора Альбертського і Лундського університетів, Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Національного університету «Києво-Могилянська академія», лауреата Шевченківської премії було піддано хамському і нецивілізованому суду людей, чиїми ідеалами є комуністичні розправи з інакодумцями. Шевельов, батьки якого походили з шляхетних московських родин етнічних німців, став гордістю і славою України в світі. Саме це так «непокоїть» харківських українофобів, що намагаються звинуватити людину недосяжного для них рівня у колаборації, не розуміючи того, що вже зрозумів і чому дав оцінку цивілізований світ – «духовної» єдності нацистів і комуністів. Ми вважаємо, що рішення харківської влади підриває спроби побудувати сучасну українську націю, що пишалася б усіма видатними українцями, незалежно від їхнього етнічного походження, політичного вибору та країни проживання.
 Поділитися