MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Генеральна прокуратура України вимагає від МВС усунути порушення прав дітей

08.10.2013   
Богдан Міщанський
До МВС внесено подання з метою усунення системних порушень законодавства про адміністративні правопорушення, вчинені неповнолітніми.

Як повідомляє Укрінформ, Генеральна прокуратура України внесла до МВС подання щодо усунення порушень працівниками міліції прав неповнолітніх.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей ГПУ Михайло Кунденко на брифінгу у вівторок, 8 жовтня 2013 року.


"До МВС внесено подання з метою усунення системних порушень законодавства про адміністративні правопорушення, вчинені неповнолітніми.", - сказав Кунденко.

За словами прокурора, у кожному другому регіоні зафіксовано численні факти порушення прав дітей при їх адміністративному затриманні.

"У міліції часто за відсутності будь-яких правових підстав беруть відбитки пальців дітей, а їх особистий огляд проводять за участю понятих різної статі. Є випадки складання протоколів стосовно підлітків, які на момент вчинення правопорушення не досягли 16-річного віку", - уточнив Кунденко.


Він поінформував, що за результатами перевірок ГПУ внесла 253 документи реагування на усунення порушень закону. При цьому 164 службові особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності та оскаржено 63 судові рішення.


За даними Генпрокуратури, впродовж поточного року стосовно неповнолітніх міліція склала майже 20 тис. протоколів про адміністративні порушення. З них 70 відсотків стосувалися куріння підлітками тютюнових виробів у заборонених місцях, розпивання спиртних напоїв або появи у нетверезому вигляді у громадських місцях.

 Поділитися