MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Mail.Ru відмовилась порушити таємницю листування. Mail.Ru має заплатити штраф

12.10.2013   
Богдан Міщанський

Як повідомляють ЗМІ, Банк Росії виніс рішення про притягнення Mail.Ru Group до адміністративної відповідальності та стягнення штрафу в розмірі 500 000 рублів за відмову надати дані про особистому листуванні.

30 серпня 2013 Федеральна служба з фінансових ринків Росії (з 1 вересня 2013 її повноваження передані Банку Росії) звернулася в Mail.Ru Group з вимогою надати відомості про те, з ким користувач Пошти Mail.Ru здійснював листування за певний період. Компанія відмовила в наданні цих даних, оскільки вони являють собою таємницю особистого листування та охороняються російською Конституцією, за що і була оштрафована .

Як зазначив Антон Мальгін, керівник юридичної служби компанії, відомості про те, з ким користувач здійснює листування за той чи інший період, відносяться до таємниці листування, що охороняється п. 2 ст. 23 Конституції РФ, яка має пряму дію. Розголошувати її Mail.Ru не має права без відповідного рішення суду. Відповідно, в компанії не згодні з винесеним рішенням Банку Росії і мають намір його оскаржувати в судовому порядку після отримання тексту постанови.

 Поділитися