MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Христос Якумопулос: Україна не виконує рішення Євросуду з прав людини

30.10.2013   
Степан Терновий
Він назвав це «українським феноменом»

Рада Європи висловлює стурбованість тим, що Україна не виконує рішень Європейського суду з прав людини. Більш за все, представника РЄ обурює той факт, що ігнорування рішень ЄСПЛ українська влада пояснюють особливостями національного законодавства. Рада Європи наголошує: не достатньо проголосити реформи, їх ще потрібно втілювати в життя.

Україна не виконує рішень Євросуду з прав людини, посилаючись на особливості національного судочинства. Про це заявив директор генерального департаменту прав людини і верховенства права Ради Європи Христос Якумопулос, сповіщає Радіо Свобода.

Він назвав це «українським феноменом».

За словами Якумопулоса, Україна зараз опрацьовує питання, як використовувати наявні внутрішні процедури і механізми для виконання рішень міжнародних судів.

Разом з тим Якумопулос зазначив, що Рада Європи не збирається втручатися у процес виконання Україною рішень суду, як і в реформування судової та правоохоронної системи країни.

«У нас немає ні можливостей, ні бажання втручатися у внутрішні українські процедури. Це не моя справа - роз'яснювати українцям, як вони повинні проводити реформи і як повинні працювати українські суди. Це справа українського уряду», - зазначив представник Ради Європи.

Якумопулос наголосив, що для Ради Європи недостатньо проголосити реформи чи прийняти закон - відповідні державні установи повинні працювати над їх впровадженням, над тим, щоб реформи і закони працювали.

«Прийняти закон або проголосити реформи - цього мало, нам відомі випадки, коли хороші закони не виконувалися, зате виконувалися погані законодавчих актів . Це не покращує судочинство», - підкреслив Якумопулос.


Директор генерального департаменту прав людини і верховенства права Ради Європи взяв участь у роботі науково-практичної конференції «КПК України: практика застосування та перспективи розвитку» в Києві.

 Поділитися