MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Поки Державні реєстри працюють "бездоганно", Мінюст розробляє для них нове програмне забезпечення.

11.11.2013   
Степан Терновий

Перед вихідними на минулому тижні знову виникли збої в роботі державних реєстрів. Про це ЗМІ повідомила компанія-розробник програми для держреєстрів «Арт-мастер». На доказ були викладені скріншоти форуму, на якому спілкуються нотаріуси, де вони скаржилися на зупинку роботи програми.

«Арт-мастер» звинуватила Міністерство юстиції в тому, що нібито чиновники приховують від громадськості реальний стан справ і що з реєстрами виникли серйозні проблеми.

Також компанія-розробник заявляє про постійному пресингу з боку силових структур.

Після збоїв у роботі держреєстрів, що сталися на початку жовтня, Міністерство юстиції звинуватило в цьому розробників програмного забезпечення. А вже за тиждень, 7 жовтня, Міністерство юстиції повідомив, що роботу єдиних та державних реєстрів повністю відновлено.

14 жовтня 2013 року рахунки «Арт-мастера» були заблоковані, а 24 жовтня, за повідомленням компанії, їхній головний офіс захопила група невідомих людей.

Міністр юстиції України Олена Лукаш заявила, що міністерство має серйозні підозри про те, що «Арт-мастер» втручається в роботу державних реєстрів.

А вже сьогодні, 11 листопада 2013 року, прес-служба Міністерства юстиції сповістила, що міністерство розпочало розробку нового програмного забезпечення для державних реєстрів. “З метою покращення обслуговування населення та забезпечення надання доступу до інформаційних ресурсів через мережу Інтернет розпочато розробку нового програмного забезпечення”,- йдеться у повідомленні.

Компанія-розробник програмного забезпечення держреєстрів ТОВ «Арт-мастер» заявила, що держреєстри працюють без захисту і можуть бути зламані третіми особами.
 Поділитися